UPDATE Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV / Ce pedepse au primit fostul primar Pinalti și fosta șefă a CNA Laura Georgescu

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 14 septembrie 2021, 17:34 Actualitate | Politic


Viorel Hrebenciuc
Foto: Agerpres
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acest dosar au mai fost condamnați fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Stefan, fosta șefă a CNA Laura Georgescu și Narcisa Iorga, fost membru CNA. Decizia este definitivă.

"Având în vedere decizia instanței, astăzi, 14.09. 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unui bărbat de 68 de ani. Cel în cauză este în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat", a transmis Poliția Capitalei.

..................

Magistrații Curții de Apel București au respins apelurile declarate de fosta șefă a CNA Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc Viorel și fostul primar Gheorghe Ştefan împotriva sentinţei penale pronunţate în decembrie 2019 de Tribunalul Bucureşti.

Astfel, magistrații au decis:
 • Fostul primar Gheorghe Ștefan - majorarea pedepsei de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.
 • Narcisa Iorga, fost membru CNA - 3 ani de închisoare cu suspendare
 • Laura Georgescu, fost șef CNA - 4 ani şi 4 luni de închisoare
Viorel Hrebenciuc a fost acuzat de DNA că s-a implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti". Narcisa Iorga a fost acuzată de DNA că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Acuzațiile aduse de DNALaura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată de DNA în iulie 2015.

Laura Georgescu era acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Ştefan, care controla postul de televiziune Giga TV, şi Narcisa Iorga au fost deferiţi justiţiei pentru instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

În consecinţă, a fost emisă Decizia 483/2013, în care, după o elaborată expunere de motive şi consideraţii de natură tehnică, s-a hotărât că respectivul post tv a încălcat dispoziţiile art. 57 alin.1 lit. b teza 2 din Legea nr. 504/ 2002 a audiovizualului, în sensul că a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, singura sancţiune prevăzută de lege într-o asemenea situaţie fiind retragerea licenţei.

"Ulterior, Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Narcisa Iorga a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. Printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga s-a numărat şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicaţiilor primite, Ştefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din CNA ca instituţia să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", susţineau procurorii, potrivit Agerpres.

Conform DNA, în urma solicitării făcute de reprezentantul postului tv, Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu ca instituţia pe care o conducea să revină asupra deciziei.

"Ca urmare a acestor acţiuni, după numai două săptămâni, la 1 octombrie 2013, s-a emis o altă decizie, nr. 514/ 2013, prin care s-a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenţi), precizându-se doar că argumentele conţinute în contestaţia depusă de postul de televiziune sancţionat au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se ţină cont dacă există un punct de vedere al specialiştilor din cadrul CNA, care să constate dacă susţinerile din contestaţie sunt temeinice şi legale. Prin acţiunea sa, Laura Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburări însemnate a activităţii CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcţionarea, în continuare, a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licenţa", explicau procurorii.

Ei susţineau că astfel au fost afectaţi implicit şi ceilalţi operatori de televiziune, atât sub aspectul concurenţei neloiale, cât şi al încrederii în corectitudinea desfăşurării activităţii de către singurul organism abilitat să monitorizeze domeniul audiovizual şi să aplice legislaţia specifică.

De asemenea, DNA arăta că, în perioada 2013 - 2014, Laura Georgescu a fost cea care a instigat la întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune.

"În acest sens, în perioada respectivă, preşedinta CNA a impus mai multor funcţionari din cadrul instituţiei pe care o conduce, să întocmească sesizări ce conţin date nereale, iar ulterior a susţinut respectivele sesizări false, prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancţionarea celor 11 posturi tv, unele dintre acestea fiind sancţionate de mai multe ori. În unele cazuri, sesizarea a fost redactată şi înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc", au mai reţinut anchetatorii.

Conform DNA, în cazul unuia dintre posturile tv sancţionate, la momentul analizării cererii de prelungire a licenţei, în cursul anului 2014, contrar metodologiei de până la acel moment, din dispoziţia Laurei Georgescu, la dosarul constituit au fost anexate mai multe sesizări false, anterioare acelui moment şi care deja fuseseră soluţionate prin sancţionarea cu amendă, ceea ce a condus la o amânare a deciziei de prelungire pentru mai multe săptămâni.

"În tot acest timp, în spaţiul mediatic s-a transmis că postul respectiv a rămas fără licenţă, ceea ce a afectat în mod direct activitatea acestuia. Urmare a sancţionării repetate şi a neprelungirii licenţei, în condiţiile prezentate anterior, postului tv respectiv i-au scăzut încasările din publicitate cu peste 600.000 lei", mai preciza DNA.

Posturile tv afectate de deciziile Laurei Georgescu s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de aproximativ 2,3 milioane lei. Este vorba de B1 TV, Etno TV, Naşul TV, Taraf TV, Antena 3 TV.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17225 vizualizari

 • +26 (40 voturi)    
  la mai multi... (Marţi, 14 septembrie 2021, 17:36)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... inca un mare scriitor va iesi din zalele inchisorii.
  • -9 (13 voturi)    
   ! (Marţi, 14 septembrie 2021, 19:37)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Bravo ma, ai facut si tu o glumita decenta, dupa multe rasuflate!
  • +6 (10 voturi)    
   ”The pink (Marţi, 14 septembrie 2021, 20:55)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   rat strikes again” va fi titlul noului roman istorico-autobiografic de factură neo-old marxist-leninistă a comunismului cu față umană iliesciană și a capitalismului de cumetrie.
   Prefața va fi scrisă (se pare că din păcate în libertate, așa că s-ar putea să sufere de influențe cîțo-peneliste) de nimeni altul decât nepotul mătușii sale Tamara, Bombonel Năstaee.
  • 0 (0 voturi)    
   scriitorii nu mai beneficiaza de mult de (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:03)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   reducere din pedeapsa. Dar, fiind in varsta, dupa executarea a 2/3 din pedeapsa poate cere eliberarea conditionata (asa cum a fost la Dragnea).
 • +25 (39 voturi)    
  orice P$Dist internat la Rahova = (Marţi, 14 septembrie 2021, 17:36)

  un domn [utilizator]

  O Speranta pentru Romania. Mai sunt inca 666 de P$Dishti !
  • +2 (2 voturi)    
   vrei sa spui (Miercuri, 15 septembrie 2021, 7:44)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   de sase ori 666....
   • 0 (0 voturi)    
    astia care i am "insumat" (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:26)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

    sunt Creme de la Creme
 • +34 (44 voturi)    
  Hrebenciuc.... (Marţi, 14 septembrie 2021, 17:41)

  Crup [utilizator]

  300 de ani si tot n-ar fi de ajuns pentru cate porcarii a facut individul asta, PSD-ist de marca.
  • +3 (13 voturi)    
   e cel mai cel (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:08)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui Crup

   il depaseste pana si pe iliescu
 • +33 (35 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 14 septembrie 2021, 17:44)

  ionescu.pop2222 [utilizator]

  E bine ca mai prinde si cativa ani de inchisoare (sau macar cateva luni, ca acum e in varsta saracul). El era combinatorul combinatorilor pe Moldova, parca era Stefan insusi. L-au prins cu ceva matrapazlac, dar tot e mai bine decat nimic.
  • +9 (13 voturi)    
   Ai dreptate (Marţi, 14 septembrie 2021, 19:36)

   Ceilalti [utilizator] i-a raspuns lui ionescu.pop2222

   …ca și pe Al Capone. Nu au reușit să-l înghesuie decât pentru evaziune fiscală. Nu doresc răul nimănui, dar hienele astea PSD-iste care au au adus România în halul în care este, merită cu vârf și îndesat măcar câteva luni de închisoare. M-aș bucura mai mult dacă le-ar confisca averile.
 • +26 (34 voturi)    
  La mai multe (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:03)

  UnOarecare [utilizator]

  lepre care au distrus Romania in ultimii 31 de ani!

  Cei mai multi condamnati sunt fosti FSNisti, PSDisti sau mi se pare mie?!
 • -1 (9 voturi)    
  Scriitori de aur tara noastra are (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:18)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Ce se elibereaza curand din inchisoare!
 • -3 (7 voturi)    
  Ceva e fishy pe la Securitate (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:22)

  Parzivall [utilizator]

  Ca individul asta a condus tara 30 de ani, fara sa poata fi atins!
  PS: cine crede ca Ilici sau Nascase sau Basescu au condus, se inseala, amarnic!
 • +10 (10 voturi)    
  2019 2021 (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:41)

  dx [utilizator]

  Mai era puțin și mureau inculpații. De bătrânețe.
 • -2 (8 voturi)    
  Azi l-am vazut prin Roma (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:43)

  ciuma.rosie [utilizator]

  deci slabe sperante !
 • +5 (11 voturi)    
  Face 1-2 ani, scapa cu toti banii (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:45)

  emil bobu [utilizator]

  Nu exista Justitie in Romania, ci doar aparatori ai hotilor.
 • +3 (9 voturi)    
  Incurajarea infractorilor (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:55)

  VOX. [utilizator]

  Dupa ani de zile, pedepse simbolice.
 • -2 (6 voturi)    
  Pinalti 4ani si 6 luni cu suspendare? (Marţi, 14 septembrie 2021, 18:59)

  FortApache [utilizator]

  Sau asteapta o contopire ceva ca la Hrebenciuc se vor contopi intr-un an toate dosarele in mod sigur daca a inceput spectacolul :)))
 • +6 (12 voturi)    
  mda (Marţi, 14 septembrie 2021, 19:48)

  Nevermind [utilizator]

  E ok ca si-a luat cu executare, dar functionarii STATULUI de ce au luat cu suspendare?
  • +5 (7 voturi)    
   Hrebe si Laura Georgescu au luat cu executare (Marţi, 14 septembrie 2021, 20:32)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Narcisa I. cu suspendarea pedepsei.
   Citeste mai atent.
   • +3 (3 voturi)    
    ntz (Miercuri, 15 septembrie 2021, 1:58)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Initial era suspendare la ambele. Acum au scos forma de pedeapsa la laurica ;)
  • +6 (10 voturi)    
   Cele doua CNA-iste candva de pomina... (Marţi, 14 septembrie 2021, 20:42)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   ...antipesediste/basiste convinse au apelat la pesedistul Guzgan Rozaliu sa-l ajute pe basistul Pinalti :)))

   Asa este in politica banului....nu are culoare politica in Ro.
 • +7 (13 voturi)    
  Dincolo de mafiotul batran cel mai mult ma bucura (Marţi, 14 septembrie 2021, 20:12)

  AliKimiku [utilizator]

  Condamnarea pupezelor de la CNA.
  Daca CNA-ul isi facea treaba in deceniul trecut acum nu mai aveam tembeliziuni de pseudo-stiri care au pretentia ca sunt CNN sau BBC!
  • +3 (5 voturi)    
   Clar (Marţi, 14 septembrie 2021, 22:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   Asa e !
  • 0 (2 voturi)    
   nu e timpul pierdut nici acum, (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:48)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   spre exemplu eu sunt intrigat ca CNA nu ia atitudine impotriva fake-newsurilor de pe Antena 3.
 • +6 (6 voturi)    
  Bun prieten si colaborator apropiat (Marţi, 14 septembrie 2021, 20:12)

  Martinezu [utilizator]

  Al marelui si onestului Vantu zis si SOV in perioada de trista amintire cand proaspatul imperiu lui abia mai facea fata volumului de incasari.
 • +5 (7 voturi)    
  Cam putin, dupa fapte (Marţi, 14 septembrie 2021, 21:16)

  Azra [utilizator]

  Hrebenciuc a luat o pedeapsa simbolica, raportat la cantitatea de marsavii pe care le-a facut.E bine totusi ca vede si el "apartamentul"demnitarilor de la Rahova State Jail. A patit-o ca Capone, l-au dovedit doar cu o gainarie marunta fata de tot restul, ramas inca nedecontat(retrocedari de codrii si altele), pe care numai el le stie in detalii, din perioada cand credea ca toata tara este a lui..Poate va scrie "inauntru"un best seller despre trecutul sau istoric si confratii cu care a lucrat, dintre care, unii au urcat deja drumul Golgotei. Regretabil insa este faptul ca el ramane cu tot banetul pe care l-a sifonat
  • 0 (2 voturi)    
   Simbolica sau nu (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:53)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   Pedeapsa simbolica sau nu, pe mine ma deranjeaza mai mult ca ramane (ca si altii!) cu TOTALITATEA banilor pe care i-a furat, nimeni nu vorbeste de recuparea prejudiciului!
 • +3 (3 voturi)    
  Misto poza cu Hrebe (Marţi, 14 septembrie 2021, 21:22)

  mynickname [utilizator]

  Doar ca trebuie privita din spatele monitorului.
 • +4 (6 voturi)    
  Banii furati in cirdasie cu altii, se restituie?! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 5:22)

  Entiu [utilizator]

  Banii furati nu se restituie?! Ce conteaza pentru individ citeva luni de inchisoare?
 • +6 (6 voturi)    
  La cat de nociva a fost (Miercuri, 15 septembrie 2021, 6:35)

  John M. [utilizator]

  aceasta secatura din banda lui Nastase, 3 ani de puscarie inseamna o mica vacanta in viata lui de infractor.
  • +3 (3 voturi)    
   nu... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:47)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   puscaria il va da peste cap. Poate sa nu influenteze un recidivist care a stat deja 10 ani in inchisoare...da, ptr el nu mai conteaza inca un an in plus, dar pentru Hrebenciuc, invatat sa stea in puf si confort, acesti 3 ani vor fi devastatori...
   • 0 (4 voturi)    
    Serios?! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:55)

    Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    "pentru Hrebenciuc, invatat sa stea in puf si confort, acesti 3 ani vor fi devastatori"

    Nu este cazul sa il plingeti pe Guzaganul rozaliu, sigur va beneficia de conditii de ultra-lux la Rahova!

    Este mult mai bine decat sa trebuiasca sa mergi in fiecare zi la servici, ca noi ...
    • +1 (1 vot)    
     nu este ultra-lux la Rahova. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:05)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Nostalgicul Cristian Ioan

     A incercat Sorin Ovidiu Vantu sa isi renoveze celula, ca sa stea in conditii mai bune si la eliberare celula sa ramana gratis la dispozitia statului, insa nu i s-a aprobat.
 • +4 (4 voturi)    
  Motivele și ”motivarea” (Miercuri, 15 septembrie 2021, 7:38)

  Zagura [utilizator]

  Conform celor afirmate în articol, toți actualii membri CNA ar trebui să intre la pușcărie. Și cât mai repede.
 • +2 (2 voturi)    
  cam putin si cam tarziu (Miercuri, 15 septembrie 2021, 7:45)

  mongolul [utilizator]

  dar... mai bine mai tirziu decat niciodata.
 • 0 (2 voturi)    
  RUSINE! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:50)

  Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator]

  Rusine justitiei johannist-ciolosiste!

  Inca o condamnare politica!
  Guzaganul rozaliu este nu doar complet nevinovat, ci si un mare patriot, la fel ca Daddy!

  "LIBERTATE PENTRU GUZGAN!"

  Va fi noua campanie de la Latrina 3 ...
  • +2 (2 voturi)    
   Nu va fi, (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:07)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Nostalgicul Cristian Ioan

   La Latrina 3 se face campanie ptr apropiatii lui Dan Voiculescu si dupa cum sunt interesele lui Dan Voiculesc. Hrebengiuc este un neica nimeni de multi ani, nu se va face mare caz de trimiterea lui in puscarie.
   • 0 (0 voturi)    
    Serios? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 17:56)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    "nu se va face mare caz de trimiterea lui in puscarie"

    Mi se pare greu de crezut!

    "La Latrina 3 se face campanie ptr apropiatii lui Dan Voiculescu " - da, desigur, asta este prioritatea zero, dar ramane loc si pentru aparat Guzganul, dup ce au aparat Varanul!
 • +2 (2 voturi)    
  cam putin pentru Laura Georgescu (Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:35)

  ..13 [utilizator]

  Bravo HNs ca ati publicat informatii legate de acest dosar atat de vechi.

  sa ne aducem aminte de luptele politice care se dadeau in 2012 si cum massmedia - in special televiziunile - pot influenta perceptiile publicului.

  CNA-ul care era pus sa vegheze asupra functionarii corecte a televiziunilor face ceea ce nu ar fi trebuit sa faca nici o institutie publica cu atributiile pe care le are CNA-ul.

  de aceea consider PREA MICA PEDEAPSA pentru LAURA GEORGESCU - prea mica.

  Deasemenea, in ciuda varstei, hrebenciuc isi merita pedeapsa.

  Cred ca trebuie sa fie ca un ding-dong pentru toti care isi obtin posturi in baza unor mandate politice - ARDE ca FOCUL orice post primit ca o sinecura politca si care nu are nici o competenta in spate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by