​USR-PLUS a solicitat din nou, marți, convocarea Birourilor Permanente reunite pentru stabilirea unui calendar de dezbatere și vot al moțiunii de cenzură. Liderul de grup de la Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu a depus o solicitare în acest sens către conducerea Parlamentului. Demersul liderului USR-PLUS are șanse mici de a fi luat în discuție prea curând după ce președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu.

Vot motiune in ParlamentFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

"Am făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. De la citirea moţiunii, moţiunea trebuie dezbătută şi votată. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja. Între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză", a declarat Ionuţ Moşteanu.

Liderul USR-PLUS a precizat că nu va fi şedinţă de plen reunit marţi pentru dezbaterea moţiunii.

"Anca Dragu a făcut o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru convocarea plenului reunit, Orban e plecat şi a desemnat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL. Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu", a afirmat Moşteanu.

De precizat este că pentru convocarea ședinței de plen, e nevoie de acordul președintelui Camerei Deputaților și al Senatului.

În acest context Ludovic Orban și-a delegat pentru ziua de marți, 14 septembrie, atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman (susținător al premierului Florin Cîțu), fapt care blochează convocarea plenului reunit.

Reamintim că săptămâna trecută USR-PLUS și AUR au reușit, cu ajutorul președinților celor două camere Ludovic Orban și Anca Dragu, să pună pe ordinea de zi a plenului comun citirea moțiunii de cenzură. Dezbaterea și votul moțiunii de cenzură au fost blocate de către PNL și PSD care au refuzat să voteze un calendar în acest sens.