Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că președintele Klaus Iohannis a formulat o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pentru că fostul lider PSD a alocat bani publici din PNDL 1 în campania prezidențială din 2014. El a făcut astfel comparație cu situația internă din PNL, menționând că premierul Florin Cîțu, contracandidatul său în cursa pentru președinția PNL, vrea să folosească banii din programul „Anghel Saligny” (PNDL 3) pentru a-și asigura voturile la congresul din 25 septembrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Vă aduc aminte că președintele Klaus Iohannis a formulat plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru faptul că, utilizând bani publici din PNDL 1, a cumpărat înainte de campania de prezidențiale din 2014, în timpul Ordonanței 55, primari de la PNL și promițându-le proiecte i-a trecut la PSD. Însuşi preşedintele Iohannis a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei ședințe a Comitetului Director Județean al PNL Olt, potrivit B1TV.

Orban a făcut apoi trimitere la contracandidatul său, Florin Cîțu: „Putem noi să vorbim azi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în congres cu condiţia de a susţine un candidat care e premier? Păi fraţilor, aşa ceva e penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea. Şi eu am alocat bani din Fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii”.

”Cum să dai bani către primari, când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte PNL? Să dai banii cu o săptămână înainte de congres… Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă PNL. De ce a trebuit să aştepte până acum? Dacă erau solicitări legale şi pertinente ale primarilor, ele trebuiau satisfăcute de mult, nu în ultima săptămână de campanie”, a mai afirmat Ludovic Orban.