În plină criză politică, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, îi avertizează pe cei de la USR-PLUS că în eventualitatea întoarcerii acestora în coaliție posturile guvernamentale trebuie renegociate și respinge propunerea lui Dacian Cioloș ca USR-PLUS să nominalizeze premierul.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Este imposibil acest lucru (ca USR-PLUS să dea premierul - n.r.), pentru că PNL este cel mai mare partid din această coaliție și nu există această posibilitate.
  • Mai mult decât atât, odată ce USR PLUS și-a exprimat această poziție împotriva PNL, au reușit să stârnească o mare nemulțumire în PNL, în rândul membrilor simpli. Oricum membrii PNL au o problemă că în decembrie, la acele negocieri, PNL a fost văduvit.
  • Odată cu noile negocieri, discuții care poate vor avea loc după aceste congrese, cei de la USR PLUS trebuie să știe că vom începe discuțiile de la zero în ceea ce privește această configurație guvernamentală, să rediscutăm anumite ministere pe care dânșii le vor avea și multe altele, inclusiv anumite lucruri care să ne asigure că nu se mai întâmplă astfel de crize guvernamentale”, a declarat la Digi 24 Robert Sighiartău.

El a subliniat că PNL a fost și este nemulțumit de modul în care s-a negociat în decembrie, fiind "foarte multe ministere" unde PNL are oameni "mai eficienți decât cei de la USR-PLUS, care pot ocupa anumite portofolii, astfel încât România să se dezvolte accelerat”.

Sighiartău mai spune că sunt păstrate "foarte multe canale de comunicare” cu cei de la USR PLUS și crede că "va exista o împăcare, numai că trebuie reconsiderată poziția USR-PLUS".

Liderul PNL mai susține că USR-PLUS este principalul vinovat pentru actuala criză guvernamentală și acuză "mișcări de imagine, de PR” pe care foștii parteneri de guvernare le făceau din interiorul guvernului, când se comportau ca un partid de opoziție, deși erau la guvernare: "Ei nu sunt partid neapărat de dreapta, ca să fie clar”.