”Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Elveția, întrebat ce mesaj a transmis legat de criza politică de la București.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe și știu că cei doi miniștri de externe au avut, de asemenea, o discuție foarte bună împreună. Deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare.”, a declarat el, în conferința comună susținută alături de omologul său, preşedintele Guy Parmelin.

Cei doi au discutat despre consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România.

Din perspectiva agendei europene, a fost abordată cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune.

Discuţiile au inclus şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene și din regiunea Balcanilor de Vest. (știre actualizată)