UPDATE Votarea moțiunii USR-PLUS și AUR, amânată după decizia CCR / Astăzi doar se citește în plen / Ciolacu: PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR

de L.P.     HotNews.ro
Joi, 9 septembrie 2021, 10:45 Actualitate | Politic


plen Camera
Foto: cdep.ro
Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR urmează să fie citită joi la ora 16.00, în ședința plenului reunit al Parlamentului așa cum au convocat inițial președinții celor două Camere Anca Dragu și respectiv, Ludovic Orban. Cu voturile PSD, PNL și UDMR dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură au fost amânate după 15 septembrie, după ce Curtea Constituțională se pronunță pe sesizarea făcută de Guvern.

PNL, PSD, UDMR și Minoritățile au votat în ședinața Birourilor Permanente reunite amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională pe conflictul constituțional invocat de Guvern, mai exact după 15 septembrie.

Potrivit surselor HotNews.ro, UDMR au propus ca dezbaterea și votul să fie programate după ce Curtea Constituțională se va pronunța pe sesizarea făcută de PNL, mai exact după ziua de 15 septembrie.

De partea cealaltă, USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul să aibă loc săptămâna viitoare.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a refuzat să voteze propunerea făcută de UDMR.
 • Ludovic Orban: "Votul este o încălcare a deciziilor CRR și a statului de drept. Mai mult decât atât, există o altă decizie a CCR care spune că nu se poate prelungi dezbaterea la nesfârșit. În decizia CCR se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea unei moțiuni de cenzură. Deciziile CCR trebuie respectate. Noi nu ne putem permite, ca parlamentari, să avem poziții, chiar dacă interesul politic ne dictează altceva. Nu pot să votez niciodată o decizie neconstituțională, care pune pe stop democrația din România. Ca atare, sunt prezent și nu votez!”, a spus Ludovic Orban.
PSD susține că respectă legile țării și că este normal să se aștepte decizia CCR.
 • Marcel Ciolacu: "PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR. Nu am comentat niciodată o decizie a CCR, chiar dacă mi-a convenit sau nu (...) PSD va vota orice moţiune va fi supusă votului. Putem pune la vot moţiunea şi, am spus, orice moţiune ajunge la vot va fi votată de PSD"(declarație la Antena3 ).
Reamintim că PNL a încercat în repetate rânduri să blocheze în ședința Birourilor Permanente reunite depunerea și dezbaterea moțiunii de cenzură iar cu ajutorul PSD care a boicotat întâlnirile, a reușit.

În acest sens, premierul Florin Cîțu a sesizat în urmă cu o zi Curtea Constituțională pe motiv că există un conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR, în care se invocă o conduită "neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă", întrucât moţiunea de cenzură a fost iniţiată, depusă şi comunicată cu "încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie".
Curtea Constituțională a dat termen 15 septembrie pentru dezbaterea sesizării făcute de PNL dar o decizie pe speță se poate amâna.

De partea cealaltă, președintele Camerei Deputaților a explicat că potrivit Constituției, moțiunea trebuie citită în maxim 5 zile de la depunerea în Parlament. Totodată Orban invocă o decizie a Curții Constituționale din 2020 că trebuie să pună în dezbatere moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp după ce a fost citită în plen.

Prin decizia Nr.609 din 14 septembrie 2020 Curtea Decizională precizează că "Parlamentul este obligat să dezbată și să voteze într-un timp scurt moțiunea de cenzură, chiar în cursul sesiunii ordinare deja începute, pentru că, odată depusă, moţiunea de cenzură trebuie prezentată, dezbătută şi votată".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13532 vizualizari

 • +32 (44 voturi)    
  lol :) (Joi, 9 septembrie 2021, 11:06)

  jescu [utilizator]

  E scris in constitutie, se dezbate in 3 zile de la citire. Nu poate lua nimeni vreo decizie in sensul amanarii. Deja au incalcat constitutia ca n-au anuntat guvernul la timp, acum persista cu incalcarea ca sa fie si mai grav.
  • -6 (18 voturi)    
   Manipulare (Joi, 9 septembrie 2021, 12:24)

   safieasa [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   In primul rand nu e scris in Constitutie ci in
   REGULAMENTUL activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
   In al doilea rand, nu scrie ca "se dezbate in 3 zile de la citire", ci ca "Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere."
   Daca intelegi limba romana, "dupa 3 zile" nu e acelasi lucru cu "in 3 zile". "Dupa 3 zile" poate insemna de exemplu 40 de zile.
   • +4 (10 voturi)    
    Tu minti, nu manipulezi! (Joi, 9 septembrie 2021, 13:46)

    Vladf555 [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

    1. E scris foarte clar in CONSTITUTIE, articolul 113, aliniatul 3. "Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere."

    2. Exista deja o decizie a CCR care explica ce inseamna "dupa 3 zile" si anume ca motiunea trebuie votata sau nu in termen de 3 zile:

    "odată depusă, procedura parlamentară nu poate fi fragmentată, acesta fiind sensul art.113 alin.(3) care se referă la un dezbaterea moțiunii imediat „după 3 zile de la prezentare”.
   • -1 (7 voturi)    
    Evident (Joi, 9 septembrie 2021, 14:05)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

    Poate insemna si 3 ani.. ca 3 ani vin "dupa" 3 zile. Practic, in aceasta interpretare dezbaterea si votarea nici nu mai sunt obligatorii. Se depune, se citeste si gata.

    Oricum nu mai conteaza, e clar ca s-a schimbat componenta politica a guvernului, deci mandatul acordat de parlament guvernului Citu a incetat.
   • -2 (4 voturi)    
    vezi titlul articolului (Joi, 9 septembrie 2021, 14:48)

    jescu [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

    Scrie in titlu "Astăzi doar se citește în plen". Deci 3 zile de cand ? Sau a citi in plen nu inseamna a prezenta ?
   • 0 (6 voturi)    
    cum ai interpretat cu ma ?:) (Joi, 9 septembrie 2021, 14:58)

    jescu [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

    Eu zic ca dupa 3 zile inseamna chiar dupa a treia zi, in ziua urmatoare e obligatoriu sa dezbati. Altfel ar fi constitutional si in 1000 de zile(adica nu se mai dezbate). Si doar biroul permanent ar fi in stare sa amane cat vrea, adica sa blocheze definitiv orice motiune de cenzura.
    • +1 (3 voturi)    
     Eu cred ca textul de lege este clar. (Joi, 9 septembrie 2021, 15:22)

     safieasa [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     Si eu cred ca am fost destul de clar. Daca nu intelegi nu-i vina mea.
  • +17 (21 voturi)    
   RIP democratia (Joi, 9 septembrie 2021, 12:41)

   georgebb [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   Deci faci sesizare la CCR si apoi poti sa fumezi linistit trabucuri in birou si astepti sa treaca lunile.
   • +18 (22 voturi)    
    la CCR se blocheaza totul de catre UDMR si PSD (Joi, 9 septembrie 2021, 13:24)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui georgebb

    n-ati vazut ca ieri s-a activat si Tudorel Toader impreuna cu alti PSD-isti? S-a dat semnalul blocarii la CCR


    probabil CCR va amana decizia cu o luna
  • +8 (14 voturi)    
   Bine, si? (Joi, 9 septembrie 2021, 12:43)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   Adica, se incalca constitutia? Cine o incalca si cine e tras (cum) la raspundere? Altfel, doar luam act cu ingrijorare, ne manifestam dezaprobarea, etc... Si ei isi vad de treaba.
   • -11 (15 voturi)    
    Ai fost manipulat (Joi, 9 septembrie 2021, 12:50)

    safieasa [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    Nu e scris in Constitutie si nu se dezbate in 3 zile de la citire.
    • +11 (15 voturi)    
     Auzi, dar nu pui tu mana pe carte? (Joi, 9 septembrie 2021, 12:59)

     sile_v [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

     Constitutia Romaniei, articolul 113, aliniat 3:

     (3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
     • -12 (16 voturi)    
      Daca intelegi limba romana (Joi, 9 septembrie 2021, 13:17)

      safieasa [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

      Acolo nu scrie "se dezbate in 3 zile de la citire" ci dupa 3 zile, asta putand insemna si in 25 zile de la citire.
      Intr-adevar e si in Regulamentul camerelor si in Constitutie, dar asta nu inseamna ca nu ramane manipularea facuta prin citarea inexacta a textului de lege.
      • +1 (5 voturi)    
       O tot tii pe asta cu zilele (Joi, 9 septembrie 2021, 13:49)

       plictisitu [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

       Dupa 3 zile inseamna ca exact in a treia zi se dezbate. "Dupa minimum (sau cel putin) trei zile" inseamna ca se poate dezbate si in a 25-a zi, cum zici tu, dar nu in ziua a doua. "Dupa maximum (sau cel mult) 3 zile", inseamna ca se pote dezbate in aceiasi zi sau in urmatoarele 1-2-3 zile.
      • 0 (6 voturi)    
       Te faci ca nu intelegi limba romana (Joi, 9 septembrie 2021, 13:58)

       Vladf555 [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

       E DUPA 3 zile, adica DUPA 3 zile, nu "minim 3 zile si maxim cat vrea muschiul lui Catu".
       In Constitutie exista articole care spun "in termen de", nu e sinonim cu "dupa", nu e nimic neclar.

       Exista o decizie a CCR care arata fix asta:

       "odată depusă, procedura parlamentară nu poate fi fragmentată, acesta fiind sensul art.113 alin.(3) care se referă la un dezbaterea moțiunii imediat „după 3 zile de la prezentare”. Se arată că legiuitorul constituant a avut în vedere parcurgerea acestor etape în mod succesiv, prin raportare la natura moțiunii de
       cenzură, ca procedură derulată în mod accelerat și care are ca obiectiv final retragerea sau, din contră, reconfirmarea încrederii Guvernului" .
      • -1 (5 voturi)    
       UDMR ? vezi limba romana :) (Joi, 9 septembrie 2021, 15:08)

       jescu [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

       In limba romana daca cineva iti spune: mergi pe drumul asta, dupa 2 kilometri faci dreapta, dupa inca 3 kilometri faci stanga. Teoretic tu faci dreapta dupa ce mergi 100 de kilometri si dupa aia faci stanga dupa ce mergi 50 de kilometri(indeplineste sintagma "dupa"). Apoi te intorci se te certi cu persoana care ti-a dat indicatiile, ca te-a trimis pe drum gresit :)
     • 0 (6 voturi)    
      Mai pune si tu mana pe carte (Joi, 9 septembrie 2021, 13:26)

      safieasa [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

      REGULAMENTUL activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, articolul 92 aliniat 2:
      (2) Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
    • +3 (9 voturi)    
     Florine, tu esti? (Joi, 9 septembrie 2021, 13:12)

     aladdin [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

     ...
     • -1 (5 voturi)    
      Da Dane, eu sunt. (Joi, 9 septembrie 2021, 13:29)

      safieasa [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

      ...
     • -3 (7 voturi)    
      Da Dane eu sunt! Veniti cu AUR si PSD la guvenare? (Joi, 9 septembrie 2021, 13:54)

      safieasa [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

      Sau va intoarceti cu codita intre picioare catre PNL si mancati firmituri din palma lui Iohannis?
  • -9 (13 voturi)    
   Manipulare (Joi, 9 septembrie 2021, 13:10)

   safieasa [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   In primul rand nu e scris in Costitutie ci in Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
   In al doilea rand la art. 92 alin. 2 e scris „Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.” Deci nu e adevarat ca „se dezbate in 3 zile de la citire” ci se dezbate dupa 3 zile de la citire, asta putand insemna de exemplu si in 25 de zile de la citire.
  • +1 (1 vot)    
   nu conteaza (Joi, 9 septembrie 2021, 15:25)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   ce scrie in Constitutie
   CCR hotaraste daca este constitutional sau nu dupa cum vor muschii lor si ai psd-ului.
 • +21 (29 voturi)    
  Astept (Joi, 9 septembrie 2021, 11:13)

  autan [utilizator]

  o stire: inflatia amanata, facturile amanate, tunurile din pandemie amanate, anul asta lumea o duce bine in Ro.
  Mai are rost sa citim presa daca nu suntem membrii de partid? Ca de telenovela asta politico-turceasca nu scapam prea curand.
 • +11 (21 voturi)    
  Si PSD? (Joi, 9 septembrie 2021, 11:19)

  adi_69 [utilizator]

  Un articol mai jos titrati sus si tare ca "pune umarul" la planul lui Catu. Acum reiese ca nu au participat la BP.
  Eu zic sa schimbati: Minoritatile sunt in echipa castigatoare.
  • +4 (4 voturi)    
   Totusi, e chiar in primul paragraf (Joi, 9 septembrie 2021, 13:01)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   "PNL, PSD, UDMR și Minoritățile au votat în ședinața Birourilor Permanente reunite amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională"
 • +25 (29 voturi)    
  Oricum CCR-ul are niște termene… (Joi, 9 septembrie 2021, 11:28)

  mr_mojo [utilizator]

  Ai zice că e instanță normală sufocată cu mii de procese, nu că au câte o speță la 2 luni.
  • +14 (16 voturi)    
   dormeanu (Joi, 9 septembrie 2021, 12:23)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

   CCR are termen cat vrea PSD-ul
 • +26 (36 voturi)    
  vai, cum respecta PSD legile tarii (Joi, 9 septembrie 2021, 11:33)

  bancher [utilizator]

  atunci cand are interes....cand nu are, nici nu se uita la legi, ba le mai si modifica dupa bunul plac.
  • +14 (20 voturi)    
   55% dintre voi vor vota PSD si PNL din nou (Joi, 9 septembrie 2021, 12:44)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   USL face ce vrea, fiindca romanii vor vota cu USL din nou. Romanii vor sa fie jefuiti, le place.
   • +3 (5 voturi)    
    Nu e vina lor (Joi, 9 septembrie 2021, 14:12)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Aia care voteaza USL nu o fac pe banii lor. Jaful este din taxele platite de fraierii care accepta sa tina in spate aceasta majoritate de pomanagii.
 • +27 (35 voturi)    
  PSD respectă legile ţării.... (Joi, 9 septembrie 2021, 11:39)

  taicapareza [utilizator]

  100% blat
 • +9 (11 voturi)    
  cand vreodata.. (Joi, 9 septembrie 2021, 12:05)

  maferescdeciuma [utilizator]

  s-au impiedicat pesedistii de constitutie, daca aveau interesul sa treaca o lege? au fost cazuri clare de legi neconstitutionale, care au produs efecte pana sa fie intr-un final declarate neconstitutionale de catre CCR. Sa nu uitam cum procedeaza ciuma rosie cand e la putere si are majoritate: fac o lege cu dedicatie, incearca prin toate mijloacele oprirea oricarei tentative de a sesiza CCR-ul, trec legea si se produc efecte ireversibile. Ati uitat cum avocatul poporului pleca subit in concediu cand aveau de trecut vreo lege stramba? Si de cele mai multe ori, chiar daca e sesizat CCR-ul, acesta da decizia in functie de interesele psd-ului, adesea cu niste motivari aberante.
 • +10 (16 voturi)    
  hai in strada! (Joi, 9 septembrie 2021, 12:18)

  Francisc 1 [utilizator]

  astia ne iau de prosti !
 • +9 (13 voturi)    
  motiune de centura (Joi, 9 septembrie 2021, 12:19)

  traiang [utilizator]

  Este clar ca numai este de cenzura ci de centura si de fapt este un blat pe banii de la programul Intitulat pompos Saligny sa numai stie de PNDLDe fapt sunt singurii bani fara control ca de la PNRR nu poti sa te atingi ca patesti ca Iordache iei mai mult decat la o crima Si pentru acesti bani normal ca trebuie sa fie cat mai putini doritori deci ce sa mai vb de reguli cum cerea USR De fapt asta este totul Banii!!!!!
 • +10 (12 voturi)    
  "PSD respecta legea tarii" (Joi, 9 septembrie 2021, 12:26)

  liviu_ [utilizator]

  ahahahahahahahahahahahahahahahaha
  oug 13 de exemplu... distrugerea justitiei....

  asta e modalitatea de a spune: "dom-ne avem blat cu pnl, dar nu vrem sa afle chiar tot prostu cu IQ de 50, asa ca o dam cu ccru". cand psd facea d-astea le vroiau votate ieri... acum nu e graba... hai sictir!

  CCR o sa voteze in MINIM o saptamana si daca primesc ordine dureaza 3 saptamani ca popa... deci practic motiunea devina inutila ca expira cele 45 de zile!

  blat pe fata intre psd si pnl... USL traieste!
  pnl o sa mai stea la guvernare suficient ca sa faca totu praf deja au votat 50 miliarde spaga la primarii, deza au marit bugetul primariilor... o sa mai faca niste tampenii si apoi o sa lase pe altii mai prosti sa repare kktu.... sunt tare curios cine o sa vina la guvernare dupa harabbura lu citu...
  probabil psd ca o sa zica "greaua mostenire" si s-au scos...
 • +11 (15 voturi)    
  Se pare că guvernarea Cîțu (Joi, 9 septembrie 2021, 12:30)

  ploiesteanu [utilizator]

  în această perioadă de scumpiri și de pandemie, le convine de minune celor de la PSD. Sunt sigur că nu vor iniția ei acea moțiune de cenzură cu care se tot laudă. Vor susține un guvern PNL - Cîțu și-și vor satisface și ei și PNL-iștii poftele baronilor locali prin planul național de dezvoltare. Iohannis știe și aprobă tacit această perspectivă.
 • +15 (21 voturi)    
  Cine omoara tara: PNL, PSD, UDMR, "minoritatile" (Joi, 9 septembrie 2021, 12:35)

  emil bobu [utilizator]

  Numai USR e partid cinstit.
  • -11 (13 voturi)    
   Si pentru ca (Joi, 9 septembrie 2021, 13:08)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Nu se simtea bine singur, s-a lipit de AUR. Asa sunt mai multi si mai cinstiti..
 • +14 (18 voturi)    
  Coaliția PNL aripa Cîțu - PSD - UDMR (Joi, 9 septembrie 2021, 12:42)

  ploiesteanu [utilizator]

  a câștigat încă odată. Formați măi băieți o coaliție de guvernare dacă tot câștigați în Parlament.
  • +8 (12 voturi)    
   Dupa 25 septembrie - noul USL 2.0 (Joi, 9 septembrie 2021, 13:02)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Asta ne asteapta. Doar ca PSD nu va pune si ministri, ca ar fi prea dureros electoral pentru cei doi "inamici", adica PSD si PNL.
   • -2 (6 voturi)    
    Dupa 25 septembrie-dilema USR PLUS (Joi, 9 septembrie 2021, 14:23)

    safieasa [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    Veniti cu AUR si PSD la guvernare? Sau va intoarceti cu codita intre picioare catre PNL si mancati firmituri din palma lui Iohannis?
    • 0 (2 voturi)    
     Se întorc la PNL (Joi, 9 septembrie 2021, 15:53)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

     în anumite condiții. Fără Câțu, PNDL să fie revizuit cu amendamente de control riguros a banului public, desființarea SIIJ, fără penali în funcții publice (gen Câțu), anularea pensiilor speciale și a sporurilor nesimțite, anularea legii prin care salariu se cumulează cu pensia, desființarea pensionării anticipate abuzive ale magistraților (și asta datorită legislației care permite asta), și ar mai fi câteva cerințe ale USR. Dar nu poți face nimic cu PNL aripa Câțu și cu UDMR în coaliție. Dar nici cu Iohannis, Președinte.
    • 0 (0 voturi)    
     iar a iesit constitutionalistul lui Catzu (Joi, 9 septembrie 2021, 20:36)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui safieasa

     Sa mestece guma!
     Asta presupunand ca nu e expertul constitutionalist al lui Ciolacu! Sau poate au acelasi expert si fac sharing la costuri la experti! Si postaci inepti!
 • -5 (13 voturi)    
  ca sa inteleg (Joi, 9 septembrie 2021, 12:55)

  costelo999 [utilizator]

  este vorba de aceeasi ccr aia a peeeseedee ? aia cu dormeanu, si compania, aia de care zicea orban ca deciziile ei trebuie incalcate ? aia plina de peeseedistii pusi de dragnia ? aia este ? si deciziile ei trebuie respectate acum ? atunci nu trebuiau ? acum trebuie ? pin la urma cum este cu ccr e buna sau nu ? o desfiintam sau nu ? tinem cont de ea sau nu ? ca sa inteleg treaba cu ccr ..., este comunista ? pesedista ? penelista ? aurista ? ... cum este ....sau e cum ne convine .....
  • +12 (16 voturi)    
   Ca sa intelegi ! (Joi, 9 septembrie 2021, 13:17)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   In tarile de rahat CC functioneaza ca o a treia camera a Parlamentului, la cheremul celor aflati la putere, nu in serviciul Constitutiei. In tarile cu traditie democratica CC isi face in general treaba (dar nu'i exclus sa nu fie si acolo influentata politic). In tarile cu traditie anglo-saxona NU EXISTA curti constitutionale, constitutionalitatea se judeca in tribunale normale, cu judecatori de meserie, nu lachei numiti politic.
 • 0 (2 voturi)    
  CCR este in vacanta (Joi, 9 septembrie 2021, 13:40)

  Koczka [utilizator]

  Un grefier de acolo a stabilit data de 15 septembrie pentru depunerea de intampinari și concluzii de toate părțile implicate. După 15 o sa vina judecătorii din concedii și ar mai fi cel putin doua săptămâni ca sa citească dosarul. Asa ca vor programa prima ședința după 1 octombrie.
  O prostie monumentala mai ales ca nu e treaba Curții sa verifice semnături și chestiuni de procedura, mai ales ca dacă se va citi moțiunea si s-a stabilit ordinea de zi a convocării Camerelor reunite, procedura e îndeplinită.
 • 0 (2 voturi)    
  cautati (Joi, 9 septembrie 2021, 13:52)

  victor L [utilizator]

  ce spune fostul sef CCR, Zegrean. Nu se asteapta decizia CCR.
  • +1 (1 vot)    
   Păi se așteaptă că așa au zis (Joi, 9 septembrie 2021, 15:55)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   PNL-Câțu și PSD în Parlament.
 • +1 (3 voturi)    
  Daca nu am sti (Joi, 9 septembrie 2021, 14:04)

  programatoru [utilizator]

  cat au furat PSDistii cu CCR, acum ii invata si pe PNListi

  ca sa vezi ... adaugam inca una la ce face PSD face si PNL

  amana inevitabilul, ei cred ca daca_catzul iese sef la PNL, USR+ se vor tara umili inapoi in coalitie

  cum s-ar spune GHINION, PNL intra in faza unei terminala a unei boli
 • +2 (2 voturi)    
  alt abuz (Joi, 9 septembrie 2021, 14:17)

  Mumulea [utilizator]

  suspendarea pana la un termen incert a activitatii parlamentului, depozitarul suveranitatii nationale.
 • +1 (1 vot)    
  Când (Joi, 9 septembrie 2021, 15:20)

  Mitrica [utilizator]

  în fost șef la CCR spune că moțiunea trebuie votată în termen de 3 zile și că amânarea este neconstituțională, ce legi mai respectă ciolanul ăsta și useliștii lui ? Legile lui cîțu-dragnea ?
  • 0 (2 voturi)    
   Nu se votează nici o moțiune (Joi, 9 septembrie 2021, 15:57)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui Mitrica

   până nu devine Câțu președinte de partid. Că așa vrea PSD-ul.
 • +1 (1 vot)    
  Constitutia este problema (Joi, 9 septembrie 2021, 15:36)

  anion [utilizator]

  In cazul in care in Guvern nu se mai regaseste structura partidelor avuta la constituirea majoritatii din Senat si Camera Deputatilor sa fie reluata procedura de numire si formare a Guvernului. Presedintele sa astepte si sa numeasca alt premier dupa ce alte partide s-au inteles sa constituie o majoritate. Daca nu se gasesc aliante majoritare, alegeri anticipate.
 • +1 (1 vot)    
  ...metoda de furat postdecembrista (Joi, 9 septembrie 2021, 15:40)

  jackalphonse [utilizator]

  este respectarea legilor tarii de catre partide, legi facute pentru furat, evident.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by