Premierul Florin Cîțu susține că USR-PLUS a acționat ca „în barurile mexicane”, amenințându-l și șantajându-l, însă s-ar întoarce la masa discuțiilor dacă moțiunea de cenzură va fi retrasă din Parlament. Nici gând de propria demisie pe motiv că „o demisie a premierului înseamnă să arunc țara în aer”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mai e timp să fie retrasă această moțiune, ne așezăm din nou la masă. (...) USR trebuie să renunțe și la PSD, și la AUR, scapă de această negociere. Există viață și în viitor”, declarat Cîțu la Digi 24.

Dacă se va ajunge însă la votul moțiunii de cenzură, a precizat el, va fi foarte greu să vină la masă cu PNL după ce a acționat alături de PSD și AUR să dea jos guvernul liberalilor.

„Încă putem să stăm la masă”, a mai spus premierul, precizând însă ca până una alta va demite secretarii de stat ai USR-PLUS pentru că nu știe ce a negociat cu AUR.

Întrebat dacă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să intervină și să medieze conflictul cu USR-PLUS, Cîțu a răspuns că nu era cazul.

„Cum să aduci președinte României într-o situație pe care o vezi în barurile mexicane? Eu nu credeam să se întâmple așa ceva”, a spus șeful Guvernului.

Premierul a reluat acuzațiile la adresa USR-PLUS insistând că a fost amenințat și santajat.

Amenințarea a fost cu moțiunea de cenzură și a venit când a pus pe ordinea de zi programul „Anghel Saligny”, iar șantajul a fost când au condiționat acest program de desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a precizat premierul.

Cum dă vină Cîțu pe USR-PLUS pentru criza din Coaliție:

  • Anghel Saligny a fost in dezbatere publică o lună de zile, niciodată nimeni nu s-a opus
  • Au legat abuziv desființarea Sectiei Speciale de Anghel Saligny
  • Nu aveau nimic împotriva programului, ci voiau să obțină un avantaj de imagine.
  • Nu suntem la colțul străzii, nu poți să șantajezi așa premierul României.
  • Dacă săptămâna viitoare cade guvernul, ce facem cu PNRR. Vine doamna Ursula și cu cine semnează PNRR?
  • L-am întrebat pe Stelian Ion dacă selecția procurorilor este pe legislatia lui Tudorel Toader.
  • Stelian Ion a sesizat Comisia de la Veneția fără să mă anunțe.