Parlamentarii PSD pot participa la ședința din plenul reunit, care va avea loc joi, la ora 16:00 în care se citește moțiunea de cenzură, susțin surse parlamentare. PSD are 157 deputați și senatori și a decis că prezența este facultativă miercuri la ședința pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Vot motiune in ParlamentFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit surselor citate, decizia conducerii PSD este de a participa la citirea moțiunii cine dorește. În ceea ce privește participarea la o nouă ședință a Birourilor Permanente reunite în care ar trebui să se stabilească un calendar, PSD a decis să nu se prezinte.

"La BPR-uri ne menținem linia. Nu ne amestecăm în ciorba lor. Prezența noastră acolo cu vot de abținere se contabilizează la cvorum, deci ne-am situa de partea unei tabere. Așa nu ne asociem cu nimeni. E treaba lor, au explicat sursele citate.

USR-PLUS și AUR nu pot decide un calendar pentru dezbaterea moțiunii de cenzură pentru că nu au majoritate în Birourile Permanente reunite. Pentru a putea stabili o dată a dezbaterii demersului este nevoie de votul a jumătatea plus unu din cei prezenți la ședința BPR-urilor.

Dar, situația se schimbă în cazul stabilirii unei program de către plenul reunit. Este nevoie de jumătate plus unu din numărul celor prezenți în sală să stabilească o ordine de zi a ședinței de plen. Mai exact, la cerere unui lider de grup, ordinea de zi a ședinței de plen poate fi suplimentată. În acest context USR-PLUS intenționează să ceară stabilirea unui calendar pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură

Reamintim că președinții Camerei Deputaților și Senatului au convocat pentru joi la 16.00 o ședință de plen reunit a Parlamentului în care se va citi moțiunea de cenzură.