Liberalii din tabăra lui Florin Cîțu au convocat, miercuri ședința Biroului Politic pentru a decide strategia pentru următoarele zile dar și modificări la statutul partidului. Florin Cîțu a declarat înainte ședinței că va fi supus sancțiunilor orice membru PNL care "face demersuri împotriva propriului partid".

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: AGERPRES
  • UPDATE Liberalii au votat în BPN o rezoluție prin care orice membru PNL care acționează împotriva interesului PNL va fi sancționat.

"Membrii PNL care fac demersuri sau participă la acțiuni acțiuni împotriva propriului Guvern vor suporta consecințele. Astăzi am cerut un BPN pentru a avea o decizie ca toți Parlamentarii PNL să susțină prin toate demersurile Guvernul, nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern indiferent de funcția pe care o au.

PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior.(...) Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid", a declarat Florin Cîțu înaintea ședinței convocată în Modrogan.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că tabăra lui Florin Cîțu intenționează să voteze în Biroul Politic două rezoluții: una care să prevadă sancțiuni dure care să meargă până la excluderea din partid a membriilor PNL care acționează împotriva propriului Guvern; a două propunere vizează faptul că PNL exclude orice Guvern din care să facă parte PSD.

Declarația lui Cîțu vine în contextul în care Ludovic Orban, în calitatea de președinte al Camerei Deputaților a anunțat că va pune în dezbaterea Parlamentului moțiunea depusă de USR-PLUS și AUR.

De asemenea, 37 de parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban, au postat marți, mesaje pe Facebook prin care resping posibilitatea unei înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului ca alternativă la actuala coaliție. Mesajele liberalilor vin în contextul în care PNL împreună cu PSD au boicotat calendarul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR.