Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, întrebată dacă va demisiona din această funcţie, că, dacă ea nu ar ocupa această poziţie, "cu siguranţă parcursul moţiunii ar fi unul şi mai greu". Întrebată, de asemenea, dacă va demisiona în cazul în care USR PLUS rămâne în opoziţie, Dragu a declarat: "Cu siguranţă asta se va întâmpla şi de fapt ar trebui cel mai bine să vedem alianţa PNL - PSD din Senat".

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragu a fost întrebată, marţi, dacă ia în calcul ca împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace o şedinţă de plen pentru ca moţiunea de cenzură să fie citită în termen de cinci zile, informează News.ro

"Cu siguranţă astăzi vom trimite către Guvern această înştiinţare, pentru că este o obligaţie legală în baza Regulamentului. Este obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor de a informa Guvernul. Noi analizăm aspectele juridice, încercăm să găsim o soluţie tehnică şi totuşi eu sunt şocată de această situaţie în care colegii de la PNL şi PSD găsesc de cuviinţă să blocheze un drept constituţional, acela de a depune moţiunea de cenzură", a declarat ea.

Întrebată dacă va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului, Anca Dragu a răspuns: "În acest moment nu s-a refăcut o coaliţie la nivelul Parlamentului, acest USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului şi atunci ar fi foarte clară această colaborare între PSD şi PNL".

"Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aş elibera această funcţie, dacă eu nu aş fi aici, cu siguranţă parcursul moţiunii ar fi unul şi mai greu", a explicat ea.

Întrebată dacă va demisiona în cazul în care USR PLUS rămâne în opoziţie, Dragu a replicat: "Cu siguranţă asta se va întâmpla şi de fapt ar trebui cel mai bine să vedem alianţa PNL - PSD din Senat".

Întrebată din nou despre convocarea unei şedinţe de plen, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Dragu a susţinut: "Eu cred că am găsit soluţiile să facem această convocare".