”E bizar ca președintele PNL să facă tot ce e posibil ca moțiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în fața propriei conștiințe", a declarat, sâmbătă, premierul Florin Cîțu referitor la noul scandal legat de faptul că președintele Camerei Deputaților și lider a PNL, Ludovic Orban, a convocat de urgență Parlamentul pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Întrebat dacă este trădare demersul lui Ludovic Orban de vineri seară, Florin Cîțu a răspuns: "Este o acțiune bizară. Nu știu dacă e trădare, dar e bizar ca președintele PNL să facă tot ce e posibil ca moțiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în fața propriei conștiințe".

Oamenii lui Florin Cîțu dau vina acum pe Ludovic Orban că face jocurile USR-PLUS. Mai exact, ei sunt nemulțumiți că Orban, ca președinte al Camerei Deputaților, a convocat vineri seară ședința conducerii Parlamentului pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură.

”Convocarea a fost una abuziva din partea d-lui Orban, care fără acordul vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, ce o înlocuiește prin decizie, până luni, pe Anca Dragu, a dispus în scris convocarea BPR. Nu a fost cvorum la ședința convocată noaptea ca hoții și sperăm să nu fie în continuare dacă dl Orban vrea sa își dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea, cot la cot cu USR și AUR. Este incredibil cât de mult rău poate face încă acest om PNL! Mulțumesc colegilor din BPR pentru reușita blocării azi a tentativei de puci a domnului Orban”, a scris deputatul PNL, Florin Roman pe grupul intern de comunicare al PNL.

Florin Roman este unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu.

Cu toate acestea, regulamentul ședințelor comune ale Parlamentului prevede că moțiunea de cenzură se prezintă birourilor permanente în ziua în care a fost depusă.