Textul moțiunii de cenzură este gata iar cele două formațiuni politice USR și AUR sunt pregătite să depună textul la Parlament astăzi, după ședința Coaliției, susțin surse politice. Liderii USR-PLUS urmează să se întâlnească față în față cu premierul Florin Cîțu, în ședința Coaliției la ora 18.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate USR-PLUS și AUR au căzut de acord pe textul moțiunii de cenzură și intenționează să o depună în cursul serii de vineri, după ședința de Guvern.

Liderul AUR, George Simion a anunțat că cu excepția unui singur parlamentar AUR, restul au semnat textul moțiunii de cenzură.

Inițial, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionut Moșteanu anunțase că există un draft de moțiune, textul fiind trimis deja către AUR. Deputatul Ionuț Moșteanu a spus că speră să nu fie nevoie să depună moțiunea de cenzură și premierul Florin Cîțu să-și dea demisia.

Totodată, premierul Florin Cîțu a declarat că miniștrii formațiunii conduse de Barna și Cioloș ar trebui să-și prezinte demisiile de onoare dacă va fi depusă moțiunea de cenzură.