Premierul Florin Cîțu - căruia USR-PLUS îi cere insistent demisia - va merge la negocierile din coaliție de vineri seară împreună cu liderul PNL, Ludovic Orban, cu prim-vicepreședinții partidului și cu secretarul general Robert Sighiartău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Naţional al PNL. În ședință, Cîțu a obținut în unanimitate un vot de sprijin, inclusiv din partea lui Orban.

"A fost o decizie statutară de sustinere a premierului PNL, decizie luată în unanimitate, inclusiv eu am votat. Am dat un mesaj foarte clar: pentru mine, în urma alegerilor din 6 decembrie nu e posibilă decât o coaliție PNL - USR-PLUS și UDMR. Resping categoric orice speculație legată de vreo posibilă înțelegere cu PSD. PNL nu poate face niciun compromis cu PSD", a declarat Orban.

El a spus că va merge împreună cu Cîțu la negocierile cu USR-PLUS, iar la ședință premierul va fi însoțit și de prim-vicepreședinții PNL Rareș Bogdan, Ralucra Turcan, Iulian Dumitrescu și secretarul general Robert Sighiartău.

"Vom vedea dacă se pot găsi soluții", a afirmat Orban.

Ședința coaliției este programată de la ora 18.00, iar de la ora 16.00 are loc ședința de guvern, în care ar urma să fie adoptat proiectul privind programul PNDL 3. Miniștrii USR-PLUS nu vor participa, iar partidul îi cere în continuare demisia lui Florin Cîțu, amenințând că în caz contrar va depune moțiune de cenzură împreună cu AUR.