​​Amenințat cu moțiunea de cenzură de către USR-PLUS, premierul Florin Cîțu spune că miniștrii formațiunii conduse de Barna și Cioloș ar trebui să-și prezinte demisiile de onoare dacă demersul va fi pus în practică.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred că în România mai avem onoare. Cînd ai ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea care și-a dat jos propriul guvern, când depui moțiune împotriva propriului guvern, poate o demisie de onoare....”, a spus Florin Cîțu la finalul ședinței PNL în care a obținut un vot de susținere in unanimitate la Palatul Victoria.

El a precizat că merge astăzi la discuțiile cu USR-PLUS cu mandatul de a menține actuala Coaliție și a exclus varianta de a-și da demisia, cerută de useriști.

„Soluţiile se găsesc în coaliţie, nu în negocieri cu inamicii noştri, duşmanii poporului român, cu PSD sau cu extremiştii. Eu nu cred că în România astăzi cine vine în această coaliţie poate să aducă la masă extremişti. Votul BPN al PNL a fost în unanimitate de susţinere a premierului. PNL şi eu nu facem compromis cu PSD. A negocia cu PSD este a negocia împotriva poporului român”, a spus el.

Cum USR-PLUS ia în calcul susținerea unei moțiuni PSD și-l acuză, totodată, pe el că se aseamănă cu Liviu Dragnea, Cîțu a spus că cine negociază cu social-democrații să-și dea jos propriul Guvern „este lângă Liviu Dragnea”.

„Niciodată PNL sau eu nu vom face un compromis cu PSD, nu vom fi alături de PSD-ul lui Dragnea, Ciolacu. Cine este lângă PSD este lângă Dragnea şi Ciolacu”, a spus premierul.