​​În ziua în care Florin Cîțu se pregătește să adopte în guvern noul PNDL, botezat „Anghel Saligny”, care a aruncat în aer Coaliția, Ludovic Orban scrie pe Facebook că el este cel care a impus programul în agenda discuțiilor cu USR-PLUS și UDMR și tot el este singurul care poate scoate Coaliția din impas.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul lui Orban vine în contextul în care Florin Cîțu, premier și contracandidatul său la șefia PNL, a justificat mutările politice de forță prin faptul că USR-PLUS recurge la santaj pentru a-și impune agenda, nefiind interesat de dezvoltarea României.

Orban spune că este, de fapt, o manevră a lui Cîțu care vrea să-și aducă primarii de partea sa înainte de Congres, avertizând că gestul premierului poate rupe Coaliția și pune în pericol chiar punerea în aplicare a programului.

„Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale. Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal”, scrie liderul PNL amintind că discuția a fost deschisă din ianuarie.

„Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat”, adaugă el.

Orban spune că adoptarea noului PNDL se poate face în timp util și fără a provoca un conflict în coaliție, iar el e cel care poate media asta.

„Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție. Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene”, scrie el pe Facebook.