​​USR-PLUS se bazează acum pe AUR în lupta cu Florin Cîțu. În urmă cu câteva luni, excludea însă o colaborare cu partidul lui George Simion, pe care Dan Barna îl califica drept extremist și voia izolarea sa în Parlament.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Dan Barna, 31 martie, interviu pentru „Europa liberă”:

  • Avem confirmarea că în Parlamentul României avem un partid de extremă dreapta. Este partidul AUR, nu e niciun fel de taină aici. (...) România a avut norocul mai mult timp să nu aibă un partid extremist în Parlament. Acel noroc s-a terminat.
  • Această Coaliție este foarte fermă în a nu colabora cu AUR. Nu am văzut nicio manifestare la colegii de la PNL sau UDMR prin care să fie o altă poziție.

Dan Barna, 24 aprilie, interviu pentru Digi 24:

  • Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist.
  • Am văzut chiar ieri lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde se poate ajunge.
  • Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei.