Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că-i încurajează pe români să iasă în stradă pentru a pune presiune publică astfel încât preşedintele Klaus Iohannis să-și recunoască greşeala pe care a făcut-o când l-a numit premier pe Florin Cîţu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte în sfârşit greşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această coaliţie de pierzători. Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers dacă dl Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun.

Întrebat de reporteri dacă acest demers de a organiza proteste va avea loc după depunerea moţiunii de cenzură sau înainte, Ciolacu a răspuns: „Vom discuta şi vom decide. V-am spus că pesediştii nu sunt violenţi”.