Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va depune moțiunea de cenzură atunci când vor avea voturile necesare în Parlament. Inițial, la presiunile colegilor de partid Paul Stănescu și Gabriela Firea, liderul social-democrat anunțase că intenționează să depună moțiunea de cenzură în primele zile ale lunii septembrie. În ședința Consiliului Național, social-democrații au susținut varianta propusă de Marcel Ciolacu.

Lideri PSDFoto: PSD

În spatele ușilor închise, la Comsiului Național, liderii social democrați au decis să depună moțiunea de cenzură după Congresele PNL și USR PLUS. Inițial liderul PSD, Marcel Ciolacu declarase public la presiunile colegilor de partid, mai exact Paul Stănescu și Gabriela Firea, ca demersul să fie inițiat în Parlament la începutul lunii septembrie.

Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro Paul Stănescu alături de Gabriela Firea încearcă să-i submineze autoritatea în partid actualului președinte PSD. Stanescu ar susține-o pe Firea pentru a candida la șefia PSD, la viitorul congres. Cei doi au dorit ca demersul de înlăturare a Guvenrului să fie la începutul sesiunii parlamentare însă, în cadrul discuțiilor de la Consilului Național, propunerea celor doi nu a fost susținută și de alți colegi.

​„Vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Ca să fiu foarte clar, în acest moment, partea de opoziție a Parlamentului are 204 voturi. Un Guvern nu poate să cadă decât prin moțiune de cenzură în Parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și să ceară demisia acestui Guvern”, a spus Marcel Ciolacu.

Săptămâna trecută președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în primele zece zile de la debutul sesiunii parlamentare. Liderul social-democrat spunea că va propune colegilor de partid ca moțiunea să fie dezbătută și votată de către Parlament înaintea congresului PNL programat pe 25 septembrie.