Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat, joi, la Botoșani, că demersul PSD privind depunerea unei moțiuni de cenzură nu va avea nicio șansă de reușită. Orban susţine că, atât timp cât el este liderul PNL, niciun parlamentar al formaţiunii nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR. Reamintim că în interiorul PNL are loc lupta internă pentru șefia partidului iar declarația lui Ludovic Orban vine în contextul în care PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare.

Ludovic Orban în ParlamentFoto: Guvern

Liderul PNL a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite la Botoşani, ce şanse dă moţiunii de cenzură anunțată de social-democrați.

"Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării", a susţinut Orban.

Totodată, Ludovic Orban a subliniat din nou ideea că va renunţa la coducerea Camerei Deputaţilor în cazul în care va pierde alegerile interne din formaţiunea liberală, afirmând că aceasta este "atitudinea firească".

"Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile... dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii - parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României", a adăugat Orban.

La începutul săptămânii, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului la începutul sesiunii parlamentare, precizând că votul în Parlament ar urma să fie dat după congresele PNL şi USR PLUS.