Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, joi seara, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în primele zece zile de la debutul sesiunii parlamentare. Liderul social-democrat spune că va propune colegilor de partid ca moțiunea să fie dezbătută și votată de către Parlament înaintea congresului PNL programat pe 25 septembrie.

Ciolacu, plen Camera Deputaților Foto: PSD

Marcel Ciolacu consideră că "actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor" şi că "este cazul" să se organizeze alegeri anticipate. Ciolacu s-a referit şi la moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

"Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii parlamentare să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (...) Tţinând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea. Nu mai condiţionăm moţiunea de congresele lor sau altceva. O să cadă Guvernul, categoric", a declarat Ciolacu la Antena3.

Declarația lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care pe 1 septembrie începe o nouă sesiune parlamentară iar liberalii au stabilită data congresului pe 25 septembrie.

La începutul săptămânii, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului la începutul sesiunii parlamentare dar votul în Parlament ar urma să fie dat după congresele PNL şi USR PLUS.