„Tot văd în ultima perioadă postări despre referendumul din Sectorul 1. Gabriela Firea nici nu stă în București, dar este prima pe lista de semnături. Victor Ponta s-a grăbit și el deși stă în alt sector”, a reacționat miercuri Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, în contextul discuțiilor privind un potențial refewrendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. „Aveți încredere în Clotilde! Face curățenie! Această curățenie îi sperie tare pe unii”, a spus Barna.

Dan Barna si Clotilde ArmandFoto: Captura video

„Din păcate, PSD nu strânge semnături pentru a avea un sector mai curat sau pentru a opri risipa din banii cetățenilor. PSD strânge semnături pentru că vrea înapoi la butoane și la bani”, scrie președintele USR.

„De când a ajuns la primărie, Clotilde Armand a închis robinetul de bani și diamante pentru firmele de casă și televiziunile pesediștilor, nu mai merge cu șpaga pentru a obține autorizații de construcție în zone protejate, nu se mai defrișează pădurea Băneasa și parcul Herăstrău pentru firmele cu interese imobiliare, au fost demiși șefii Administrației Domeniului Public Sector 1 și Direcției de Investiții din Primărie care în loc să apere interesele publice făceau afaceri profitabile”, a mai scris vicepremierul Dan Barna.

„Clotilde Armand duce o luptă grea cu pesediștii care vor înapoi la butoane, dar are tot sprijinul USR PLUS. E o luptă de durată și de aceea fac un apel la răbdare în rândul cetățenilor care locuiesc în Sectorul 1. Aveți încredere în Clotilde! Face curățenie! Această curățenie îi sperie tare pe unii”, a mai spus Barna.

Cum poate fi demis primarul Sectorului 1 prin referendum

Potrivit codului administrativ, organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătură olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

Referendumul este valabil dacă la el participă cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.

Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente, potrivit legii.

CITEȘTE ȘI: