Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că a discutat între patru ochi cu Florin Cîțu despre episodul din SUA și că întrebarea ar fi dacă premierul trebuia să spună sau nu din decembrie, de la învestire, despre acest incident. "Era mai bine dacă am fi discutat, dar nu va afecta actul de guvernare", a susținut liderul UDMR.

Kelemen HunorFoto: Guvern
  • "Am avut o discuție între patru ochi cu premierul. Este inacceptabil să te urci la volan sub influența băuturilor alcoolice, la orice vârstă.
  • Premierul a spus că regretă, a fost sancțional penal. (...)
  • Întrebarea este dacă Florin Cîțu trebuia să ne spună sau nu din decembrie. Era mai bine dacă am fi discutat, dar nu vom avea o problemă, nu va afecta actul guvernare ce s-a întâmplat în SUA acum 21 de ani.
  • Alegătorii ne vor judeca după rezultate și dacă nu va merge bine guvernarea nu va fi din cauza a ceea ce s-a întâmplat acum 21 de ani în SUA", a spus Kelemen Hunor, marți seară, la Digi 24.

Întrebat dacă consideră că premierul a comunicat bine pe acestă temă, liderul UDMR a spus că nu a fost un comunicator excepțional, dar învață pe parcurs.