Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a cerut sâmbătă demisia sau demiterea premierului și organizarea de anticipate, solicitarea venind în contextul dezvăluirilor privind arestarea lui Florin Cîțu în SUA, acum peste 20 de ani, după ce a fost prins băut la volan.

Paul StanescuFoto: Agerpres

”Klaus Iohannis are datoria constituțională, legală și morală să scoată rapid România din situația penibilă în care se află întreg Guvernul. Să renunțe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia!”, spune Stănescu într-un comunicat de presă.

”Sub patronajul președintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat. Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania 'Fără Penali în funcții publice'?” continuă liderul PSD.

Potrivit lui Paul Stănescu, ”cea mai corectă soluție este demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze.”