​​Provocat de Ludovic Orban să-și pună pe masă demisia în alb, Florin Cîțu nu ia în calcul să plece de la Palatul Victoria dacă pierde alegerile din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Eu sunt în cursă pentru președinte PNL, despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună, pentru că această guvernare este pentru români”, a declarat marți premierul.

Întrebat despre criticile șefului său de partid referitoare la guvernare sau la campania de vaccinare, premierul a expediat subiectul susținând că nu a văzut declarațiile.

„Nu pot să comentez ce n-am vazut”, a spus el.

Ludovic Orban susține că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă va pierde alegerile din PNL. Și Florin Cîțu ar trebui să plece de la Guvern dacă nu-i va convinge pe liberali să-l aleagă în fruntea partidului, crede liderul liberal.

„Eu dacă pierd alegerile... eu îmi scriu dinainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL și nu câștigă competiția, ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă?”, a spus Orban luni la Digi 24.