De la BNR Mugur Isărescu anunță o inflație mai mare, Florin Cîțu vede însă „cifre interesante”. Premierul susține că „România nu mai e o țară cu salarii mici”, dând exemplul celor „mai mult de 1%” dintre angajați care au salarii peste 3.000 de euro net.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am văzut ieri niște cifre interesante, mai mult de 1% dintre angajații din România au salarii de peste 3.000 de euro net, cum crește ponderea celor care au salarii de peste 1.000 de euro. România nu mai e o țară cu salarii mici. (...)

Nu sunt cifre pe care le-am spus eu, le-am citit și eu”, a răspuns Cîțu întrebat marți despre semnalele BNR și despre faptul că economia nu merge așa de bine cum spune guvernul.

”​Inflația va fi de circa 5,6% la sfârșitul anului. Față de prognoza din Raportul precedent, prețurile sunt semnificativ mai mari. Dar nu suntem singurii. Nu ne putem decupla de lume. Când ai inflația 5,4% în SUA, iar în Germania- țara stabilității prețurilor, ai 3,1%... În acest context, prognozele noastre sunt rezonabile”, a spus luni guvernatorul BNR la prezentarea Raportului asupra inflației ediția august 2021.