Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a răspuns luni lui Ludovic Orban, care cu o zi în urmă afirma, în Harghita, că județul a fost ocolit de investiții pentru că UDMR "îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”. Kelemen l-a acuzat pe liderul PNL că preia din retorica lui Nicolae Ceaușescu.

Kelemen HunorFoto: Guvern
  • "Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania. UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta.
  • A spune că noi avem tendinţa de a fi un soi de partid unic, înseamnă că el nu cunoaşte situaţia reală sau că preia lozinci şi stereotipuri vechi, fără a se gândi în prealabil”, a scris Kelemen Hunor, luni pe Facebook, conform News.ro.

De asemenea, Kelemen Hunor l-a acuzat pe Orban că preia din retorica lui Ceaușescu: "Preia retorica lui Ceaușescu și arată din nou doar că este incapabil să gândească diferit față de ceea ce a moștenit din anii ’70, ’80 , pentru a spune că dezvoltarea economică se bazează pe proporții etnice”, a spus Kelemen pentru portalul Maszol.ro.

Orban: Harghita - ocolită de investiţii. UDMR îşi ţine mai uşor alegătorii dacă sunt dependenţi

Duminică, Ludovic Orban a afirmat, în Harghita, că judeţul a fost "cam ocolit de investiţii", iar liderii din administraţia locală "nu prea şi-au dorit astfel de investiţii", deoarece UDMR "îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi".

  • "Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic. Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi.
  • Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi şi-i doreşte pe români săraci şi needucaţi", a spus liderul PNL, conform Agerpres.

El a afirmat că "în mare parte, soluţia la toate problemele, inclusiv ale comunităţii româneşti, este dezvoltarea economică, care se bazează pe dezvoltarea infrastructurii".

De asemenea, liderul PNL a vorbit şi despre mobilizarea regională pentru obţinerea de voturi de către liberali.

  • "Întotdeauna i-am rugat şi în Covasna şi în Harghita pe colegii mei care sunt în leadership-ul filialei să se ducă şi spre cetăţenii maghiari care împărtăşesc valorile liberale şi care s-au săturat poate să voteze doar cu partidul unic şi îşi doresc şi ei să voteze totuşi competitiv, să încercăm să construim (...)", a mai spus preşedintele PNL.