”Spunea Clotilde Armand, ieri, că și-a luat estimările de cost pentru parcul Cișmigiu dintr-un proiect al PMB din mandatul Gabrielei Firea”, scrie pe contul său de socializare fostul deputat PSD Petre Florin Manole. ”Realitatea e alta: proiectul din 2019 are suma estimată de 46,8 milioane lei iar proiectul de ieri, al lui Clotilde Armand, are suma estimată de 61,8 milioane de lei. Clotilde Armand știe că 46,8 < 61,8. La mijloc nu e prostie, e ticăloșie. Vă minte”, mai scrie Manole. Clotilde Armand promisese că va reveni cu un proiect privind trecerea în administrarea ADP Sector 1 a Parcului Cişmigiu şi a Parcului Herăstrău, după ce marți consilierii PSD și PNL au respins în ședința Consiliului Local un act normativ care prevedea preluarea și reabilitarea și modernizarea acestor parcuri cu investiții totale 170 de milioane de lei.

Petre Florin ManoleFoto: Agerpres

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a promis că va reveni cu un proiect privind trecerea în administrarea ADP Sector 1 a Parcului Cişmigiu şi a Parcului Herăstrău, după ce marți consilierii PSD și PNL au respins în ședința Consiliului Local un act normativ care prevedea preluarea și reabilitarea și modernizarea acestor parcuri cu investiții totale 170 de milioane de lei.

”Am primit multe mesaje de la cetățenii din Sectorul 1, inclusiv elevi de liceu, despre situația deplorabilă în care se află parcurile Cișmigiu și Regele Mihai I (fost „Herăstrău”). În urmă cu câteva săptămâni am avut o discuție cu domnul Primar General Nicușor Dan pentru a putea începe demararea lucrărilor de reabilitarea și modernizarea a acestor parcuri, aflate în proprietatea publică a Municipiului București”, spune Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Aramand a mai scris că va reveni cu proiectul de preluare a celor două parcuri în administrarea ADP Sector 1 ”până când toți consilierii PNL și PSD vor înțelege că politica înseamnă să le pese de oameni”.

Proiectul poate fi consultat aici

De ce vrea Clotilde să îi ia parcurile lui Nicușor

”Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd în buruieni și gropi, spațiile verzi, mobilierul urban și locurile de joacă și a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I și a Parcului Istoric Cișmigiu, este necesară intervenția de urgență a autorității publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale cât și în vederea reamenajării și sistematizării acestora”, arată proiectul în expunerea de motive.

”Buget absurd”

Investiţiile pentru cele două parcuri sunt estimate la 170 de milioane de lei, 109 milioane lei pentru parcul Herăstrău (Regele Mihai) şi 61 milioane lei pentru Parcul Cişmigiu, potrivit proiectului de hotărâre respins marți.