Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că declarațiile făcute de colegul său Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, aduc prejudicii de imagine partidului. Gorghiu mai spune că afirmațiile acestuia sunt niște acuzații foarte grave care nu au niciun fel de argument în spate, și "sunt folosite ca să se mai victimizeze unul sau altul".

Alina Gorghiu in studioul HotNewsFoto: Hotnews

"E genul de declaratie care face foarte mult rău și aruncă o umbră de îndoială în legătură cu ceea ce înseamnă competiția internă din partid. Am discutat cu mai mulți colegi de partid și sunt absolut revoltați de genul acesta de speculație care ne duce în zona Dragnea, agenturile străine, ucigași plătiți și așa mai departe. Din păcate unii dintre colegi au ales să facă genul acesta de declarații", a declarat Alina Gorghiu pentru HotNews.

Senatoarea mai spune că pentru binele partidului, liberalii ar trebui să se concentreze pe "programul de guvernare și pe o competiție internă corectă".

"Să renunțăm la genul acesta de acuzații foarte grave care nu au niciun fel de argument în spate, nicio bază solidă fiindcă genul acesta de supoziții lansate fără niciun fel de probă doar ca să se mai victimizeze unul sau altul, produc prejudicii de imagine partidului pe termen mediu și lung", a mai spus Gorghiu.

Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, a declarat luni, într-un interviu pentru RFI, că există temerea că în cursa internă se implică și "anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică".

Întrebat de reporter dacă e vorba despre implicarea serviciilor de informații, el a răspuns: ”Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României”.