Vicepremierul Dan Barna a transmis, luni, după o nouă întâlnire cu Patriarhul României, că își dorește ca fețele bisericești să se implice mai mult în campania de vaccinare.

Dan BarnaFoto: Agerpres

"Sunt optimist. Toate vocile care contează în societate trebuie să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie de vaccinare”, a declarat vicepremierul întrebat întrebat de ziariști dacă s-a discutat despre o implicare mai mare a Bisericii Ortodoxe în campania de vaccinare.

De asemenea, Dan Barna a ținut să precizeze că valul patru devine o realitate și că "orice demers pe care îl realizează împreună cu premierul sau cu ceilalți colegi din Guvern, din Parlament", creează "şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte".

Este cea de-a doua întâlnire a liderului USR cu Patriarhul Daniel care se încheie fără nicio concluzie. Întâlnirea a avut loc după ce vicepremierul a spus că este nevoie de un parteneriat cu Biserica pentru a încuraja vaccinarea.

Până acum Biserica Ortodoxă Română nu a transmis un mesaj clar pentru vaccinare, iar Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat până în acest moment.