Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a dispus eliberarea din funcție a directorului general de la Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1, Bogdan Pavel, fost consilier personal al lui Daniel Tudorache.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Astăzi (miercuri n.red) am decis eliberarea din funcție a directorului general de la Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Domnul Bogdan Pavel a fost consilier local al Sectorul 1 (2012-2016), viceprimar al lui Marian Vanghelie (2008-2012) și fost consilier personal al lui Daniel Tudorache”, a anunțat Clotilde Armand pe Facebook.

Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1 a devenit ”celebră” anul trecut pentru că funcționa deasupra Biroului Electoral Sector 1.

”În această direcție am găsit imediat după terminarea scrutinului din 2020 acele procese verbale în alb și tot aici s-a refugiat acel consilier PSD cu peste 400 de procese verbale. Tot în această direcție a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secțiilor de vot din sector și calcule. Pe o foaie erau trecute numele candidaților, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secțiile de votare albe, necompletate. Spațiul direcției era folosit de fostul primar al Sectorului 1 pentru sediu de campanie și aici modifica procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Da, într-o instituție publică”, a mai comentat edilul Sectorului 1.

Directorul adjunct al acestei direcții a ajuns la Primăria Capitalei imediat după alegeri. Și el a fost consilier al primarului PSD Daniel Tudorache. În același timp, mai precizează Armand, Răzvan Aurelian Munteanu a fost detașat de primarul general Nicușor Dan ca director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.