Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca alegerile locale trebuie organizate in perioada 8-15 iunie, aratand ca stabilirea scrutinului inainte sau mai tarziu de acest interval ar necesita adoptarea unei legi organice.

Potrivit liderului social-democrat in perioada invocata expira mandatul alesilor locali. Astfel, 25 mai, data propusa de PD-L si PNL, sau data propusa de PSD, final de iunie, ar avea nevoie de o lege si de acceptul partidelor in Parlament.

Totodata, PSD a facut din nou un apel catre PNL si UDMR sa accepte amendamentul sau la legea votului uninominal legat de alegerea presedintilor de CJ prin acest, aratand ca o decizie privind declansarea anticipatelor si depunerea unei motiuni va fi luata dupa votul de marti.

Geoana a recunoscut ca un vot impotriva legii uninominalului, daca amendamentul respectiv nu e acceptat, e una din posibilitatile analizate de PSD, indicand si alte posibilitati, adica reluarea dezbaterilor pe cealalta lege a uninominalului, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, aflata la Senat.

Pe de alta parte, Biroul Politic Central al PNL a stabilit, luni, de principiu, ca alegerile locale sa se desfasoare in data de 25 mai, au declarat pentru NewsIn surse liberale. Decizia ar urma sa fie validata prin adoptarea unei Hotarari de Guvern in sedinta Executivului de miercuri. Si PD-L a propus ca alegerile locale sa fie stabilite pe 25 mai.