AUR vrea să inițieze un proiect de lege care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”. În acest sens, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AUR își chestionează simpatizanții dacă doresc să susțină "un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești". George Simion, co-președintele AUR nu a putut fi contactat de către HotNews.ro până la publicarea articolului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) inițiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al partidului.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, suține deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, susține senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Totodată pe pagina de Facebook, AUR își chestionează simpatizanții: "Doriți ca AUR să inițieze un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești? Răspundeți în comentarii!".

Co-președintele AUR, George Simion, nu a putut fi contactat de către HotNews.ro până la publicarea articolului.

Și PPMT vrea să promoveze în Parlamentul României legea anti-LGBT

În urmă cu o săptămână Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunțat într-o conferință de presă că susține inițiativa guvernului de la Budapesta de a organiza un referendum pe tema controversatei sale legi împotriva comunității LGBTQ.

De asemenea, István Csomortányi, președintele PPMT, a declarat că odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, în septembrie, partidul pe care îl conduce va iniția, prin propriul reprezentant în legislativul de la București, deputatul Zakarias Zoltan de la UDMR, un proiect legislativ intitulat ”pentru protecția copiilor” similar cu cel din Ungaria, care a atras critici vehemente din partea mai multor state și lideri politici ai UE, notează publicația Kronika Online.

Guvernul Orban a emis o lege controversată prin care interzice promovarea ”propagandei LGBT” în rândul minorilor, lege care a determinat Comisia Europeană să demareze procedura de infringement împotriva Ungariei.

Legea interzice discutarea în școli a subiectelor care țin de persoanele gay sau transgender, pe motiv că informarea elevilor cu privire la aceste subiecte ar fi echivalentă cu ”propaganda pro-LGBT”.

Legea a intrat în vigoare luna trecută, însă, în urma tensiunilor de la ultimul Consiliu European și a procedurii de infringement, premierul Viktor Orban a anunțat că dorește organizarea unui referendum care să valideze actul normativ.

Unele state UE au reacționat față de legea controversata, iar procedura de infringement ar putea afecta accesul Ungariei la fonduri europene.