Clotilde Armand: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local pentru a putea rezilia contractul cu Romprest / Cine este noua firma care ridică gunoiul în locul Romprest

de L.P.     HotNews.ro
Luni, 26 iulie 2021, 12:42 Actualitate | Politic


Clotilde Armand
Foto: Agerpres
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat luni, pe pagina sa de socializare că va convoca din nou pentru marţi o şedinţă de Consiliu Local. Armand dorește să obțină mandat din partea Consiliului Local pentru promovarea unei acţiuni legate de rezilierea contractului cu Romprest. De precizat este că ADP Sector 1 a încheiat un contract de salubritate cu o altă firmă dar primarul Sectorului 1 nu a făcut public până acum numele acesteia.

"Instanța a decis și mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: "Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active", scrie primarul sectorului 1 pe pagina sa de socializare.

Armand precizează că va convoca din nou CL pentru o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

"Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte", subliniază edilul.

USR anunțî pe pagina de socializare că primăria Sectorului 1 a încheiat un contract cu firma Brai-Cata SRL pentru colectarea, transportul și tratarea/eliminarea/depozitarea a 100 de tone de gunoaie, în valoare totală de 62.900 de lei.

"Primăria Sectorului 1 plătește pentru gunoi cu 254 de lei mai puțin pe tonă decât plătea către Romprest: Brai-Cata primește 629 de lei/tonă, față de Romprest, care cere 883 de lei/tonă.
Clotilde Armand a anunțat și că, din această săptămână, Primăria Sectorului 1 începe demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Romprest cetățenilor și primăriei, de 50 de milioane de euro, pentru tarife umflate și facturarea unor servicii inexistente", se arată în postarea USR.

Reamintim că liberalii au publicat, vineri, tot pe Facebook o scrisoare către cetățenii sectorului 1 în care spuneau că primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului cu Romprest.

1. Executarea contractului de salubritate ține doar de primar, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale -- şi să şi le asume. Astfel, şedinţa de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, şi pasarea răspunderii la Consiliul Local.

2. Nu sunt întrunite condiţiile legale pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL nu respectă condiţiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Ştiţi ce a făcut? Aţi ghicit: NIMIC.

3. Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet iresponsabil, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetăţenii fără vină ai sectorului 1.

Noua firmă care a luat locul Romprest


ADP Sector 1 a încheiat un contract de salubritate cu o altă firmă dar primarul Sectorului 1 nu a făcut public până acum numele acesteia. După rezilierea contractului cu Romprest, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat în week-end, pe Facebook, un clip video însoțit de mesajul „A început curățenia în Sectorul 1. Șantajul nu mai ține”. Imaginile prezintă niște muncitori de salubritate care ridică gunoiul de pe străzi, iar pe mașina de salubritate scrie numele firmei „BRAI-CATA”.

De precizat este că primarul Sectorului 1 nu a făcut public până acum numele firmei pe care a angajat-o pentru ridicarea deșeurilor, după rezilierea contractului cu Romprest.

Firma Brai-Cata este deţinută de acţionarul unic Constantin Petrescu din Râmnicu Vâlcea. Petrescu a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, a ieșit din acționariatul Brai-Cata. Potrivit documentelor companiei, Urban a fost acționar majoritar la Brai-Cata din 27 februarie 2008 până în 23 august 2017 și a fost deținută de un controversat afacerist român, Doru Florescu.

Acesta a fost reţinut în 2015 după o investigaţie a Parchetului Curţii de apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro. Din 2017, Brai-Cata e deținută de Petrescu Constantin, un partener de afaceri al lui Doru Florescu, scriu cei de G4Media.

Istoricul companiei Brai-Cata este și mai ciudat. Potrivit unui articol din Adevărul.ro, firma Brai-Cata a avut în anii 2000 acționari italieni care au fost suspectați că ar fi avut legături cu mafia siciliană.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4375 vizualizari

 • +10 (18 voturi)    
  de ce saboteaza PNL primarul USR? (Luni, 26 iulie 2021, 12:50)

  Gryphus [utilizator]

  PNL si USR au semnat un acord de coalitie si totusi PNL incalca acest acord si saboteaza primarul ales al USR Sector 1 in fiecare zi

  Cutzu si Orban trebuie sa raspunda, mie mi se pare incrdeibil ca cei din conducerea USR accepta aceasta situatie
  • -1 (1 vot)    
   Pentru ca sunt doua gasti... (Luni, 26 iulie 2021, 17:18)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Si cu UDMR trei gasti (coalitia de guvernare) care au un obiectiv similar : buzunarul....

   Se faulteaza intre ei in functie de interes, respectiv in sectorul 1 Clotilde e pe cale sa-si impuna donatorii proprii si sa le ia celorlalti jumatate de gogoasa calda din mana...daca nu toata :)))

   Oamenii astia nu au venit pe functii din dragoste pentru cetateni....au cheltuit bani ani de zile ca sa poatata ajunge la borcanul cu miere....doar nu o sa se impiedice de capac :)))

   Clotilde e primarita de 8luni de zile iar pana acum a somat la parandarat...singurul lucru de care s-a ocupat a fost sa nu-i plateasca pe gunoieri (a platit doar menajerul ca o alungau oamenii pana acum) urmarind intrarea in incapacitate de plata, concedieri etc....

   Se pare ca a venit randul USR la borcanul cu miere iar Pnl si Psd nu-si dau seama....poate-si da seama si DNA despre manevra cu starea de urgenta....

   Tu sti toate treburile astea insa preferi semnul ?
 • +15 (17 voturi)    
  Foarte tare! (Luni, 26 iulie 2021, 12:50)

  Ovidiu P [utilizator]

  E data dracu Armand asta!
  • +6 (8 voturi)    
   Toata lumea se face ca nu vede ?! (Luni, 26 iulie 2021, 15:46)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu P

   Gunoiul "stradal" este, de fapt, gunoi menajer aruncat cu pungi cu tot pe domeniul public, doar-doar o facem de ras pe Clotilde.

   Politia Locala trebuia sa controleze sacii aia cu coji de cartofi, castraveti murati, ambalaje de oua (le-am vazut pe diverse canale de stiri) si sa identifice proprietarii dupa bonuri, facturi, chitante, instiintari etc., apoi sa-i amendeze. Contractul ala pentru curatenia stradala este altceva decat contractele cu asociatiile de locatari. Inclin sa cred ca locatarii sunt PSD-isti in majoritate si ar face orice, doar sa scape de Clotilde.

   E foarte simplu sa discreditezi pe cineva, oricine ar fi... In chestiunea gunoiului din sectorul 1, e ceva comparabil cu a merge la film, spargi seminte 2 ore si arunci cojile pe jos, apoi dai recenzii negative cinematografului, ca "era o mizerie de nedescris"...
 • -3 (9 voturi)    
  portocale de Sicilia la Micul Dejun Frantuzesc (Luni, 26 iulie 2021, 12:53)

  un domn [utilizator]

  portocala de Prahova este In Alta Parte...
 • -11 (15 voturi)    
  BrightSide (Luni, 26 iulie 2021, 12:57)

  Mazeta [utilizator]

  Partea bună este că de acum S1 va beneficia de serviciile a două firme de salubritate, deci bănuiesc că va fi de două ori mai curat.
 • +12 (16 voturi)    
  Oricum o dai, tot nu-i bine! (Luni, 26 iulie 2021, 13:05)

  Tutea [utilizator]

  După săptămâni întregi de șantaj al Romprest dar și un nesfârșit chin al locuitorilor și turiștilor Sectorului I - munți de gunoaie, șobolani și mirosuri petilențiale, o firmă s-a apucat să strângă "mizeria" PSD-PNL rezultată în urma onerosului contract semnat de liberalul Chiliman. Ok, iau gunoiul și redau trotuarele circulației pietonale, elimină mirosul, alungă șobolanii dar nu vrem cu X că are conexiuni cu mafia italiană. De când vine mafia siciliană să facă curățenie la noi, mai repede și mai ieftin, în locul MAFIEI ROMÂNE? Asta-i principala preocupare a cetățenilor și mass-media? Sunteți săriți de pe șinele rațiunii, domnilor? Mai contează că, atunci când riști să te îneci, cel care te scoate la mal și te salvează este din alt partid, de altă cetățenie, religie sau culoare? Chiar nu se putea aștepta până la salubrizarea Sectorului I și după aceea să săriți (cei puși mereu pe scandal) cu toate armele legale, la beregata celui care v-a salvat? Nimic din ceea ce miroase a combinație cu Piedone nu-i deloc OK dar nimic nu miroase mai urât decât maldărele putrezinde de gunoi intrat în fermentație. Românul... tot român rămâne - fitilist, nemulțumit, gargaragiu, contestatar de profesie etc. Nu vă mai mirați că suntem unde suntem, după 31 de ani de democrație autentic românească!
  • -1 (5 voturi)    
   Patetic (Luni, 26 iulie 2021, 14:34)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   :)))
  • +3 (5 voturi)    
   corect (Luni, 26 iulie 2021, 15:45)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   nu cred ca puteam s-o spun mai bine. romanii sunt experti in orice, de la fotbal si politica, pana la vaccinuri si rachete. in general au adevarul suprem chiar daca nu exista argumente sau exemple.
   capra vecinului trebuie sa moara chiar daca este mai urata sau nu face lapte. trebuie sa fie mereu rau sa aiba ei ce sa chibite pe margine.
   succesul unora este intors pe toate fetele astfel incat sa fie cat mai urat si ei sa-si etaleze vastele cunostine in orice. ne miram de ce pleaca unii in alte tari...
 • -14 (26 voturi)    
  femeia asta minte cum deschide gura (Luni, 26 iulie 2021, 13:15)

  mmmircea [utilizator]

  nu are nevoie de nicio imputernicire ca sa rezilieze contractul. Are nevoie de imputernicire ca sa comita o ilegalitate si sa se spele pe maini de ea, raspunderea cazand pe consiliu, adica pe cetateni. Prin urmare romprestul ar fi dat afara si ar primi in instanta sute de milioane de euro despagubire din bugetul primariei si in acelasi timp, clotilda si-ar aduce si ea firma ei de casa sa suga alte sute de milioane.
  • +3 (5 voturi)    
   Sper (Luni, 26 iulie 2021, 15:16)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Sper că spuneți asta din necunoaștere și nu din reavoință sau prostie...
   ARE nevoie de împuternicire deoarece contractul este între Romprest și Consiliul Local, nu Primărie.
   Dar cum CL este mână în mână cu borfașii este nevoie de o femeie aprigă care să facă curat....
  • +4 (4 voturi)    
   pai daca stii tu mai bine (Luni, 26 iulie 2021, 15:20)

   Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   pai daca stii tu mai bine decat judecatorii din Romania, de ce n-ai dat dom'le la drept, de ce nu te-ai facut magistrat ca sa facem si noi in Romania treaba bine?

   in alta ordine de idei, s-a pronuntat deja o instanta, iar deciziile finale ale instantelor sunt definitive si executorii, deci primarul in niciun caz n-ar trebui sa faca de capul sau, chiar daca ce-ar vrea ar fi mai corect (dar in cazul asta n-ar fi din multiple motive doar confirmate de acea decizie publicata de primarie).
  • +4 (6 voturi)    
   mama mama (Luni, 26 iulie 2021, 15:39)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   unii, ori ne cred pe toti prosti, ori chiar sunt prosti.
   Mircea tata, citeste definitia din dex: https://dexonline.ro/definitie/%C3%AEmputernicire
   cand cineva iti da imputernicire, iti da dreptul sa iei decizii si iti transfera si consecintele. Rapunderea nu mai cade pe consiliu, cade pe ea pt ca era imputernicita. si legal si moral.
   Nu v-a iesit minciuna cu aia ca nu are treaba consiliul si acum incercati sa schimbati minciuna?
   pana una alata firma de casa de la penalisti suge din bugetul primariei, nu firmele lui Clotilde.
   Iar atunci cand este decretata stare de urgenta, contractele se pot denunta unilateral. De aceea a cerut stare de urgenta si romprestul poate sa urle la luna din partea mea. tu minti de stingi pe aici :)
 • +4 (6 voturi)    
  citez din clasici in viata: (Luni, 26 iulie 2021, 13:25)

  acribion [utilizator]

  stat mafiot.
 • +3 (7 voturi)    
  "Cine" este firma? Halal (Luni, 26 iulie 2021, 13:44)

  Festivus [utilizator]

  Poate corectați și voi titlul
 • -4 (8 voturi)    
  Asteptam cu interes decizia Parchetului... (Luni, 26 iulie 2021, 14:22)

  mike123 [utilizator]

  Care trebuie pronuntata in august (sper ca nu la Sfintul Asteapta!), in legatura cu fraudularea alegerilor la sector 1, conform dovezilor video si a declaratiilor celor implicati. Se aude Herr Johaniss?
  • +1 (5 voturi)    
   hehe (Luni, 26 iulie 2021, 16:31)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   Disperare cat Siberia intre trolii rusi lihniti :))))
   Se prefigureaza holodomorul mazetelor pentru ca #NUscapati #penalilor
 • -5 (7 voturi)    
  cel mai scump gunoi (Luni, 26 iulie 2021, 14:29)

  costelo999 [utilizator]

  la clotilde, il plateste de 2 ori, de plusere e numai vorbele, habarnaisti fara carte, oneghisti sponsorizati, care nu stiu si nu pot sa ia decizii decit cu gura, sa stige in piata victoriei alabala portocala ....
 • -4 (8 voturi)    
  si tarifele? (Luni, 26 iulie 2021, 15:02)

  srpc [utilizator]

  sunt mai mici decat ale Romprest? ca daca nu, e caz penal
  • +3 (7 voturi)    
   xexe (Luni, 26 iulie 2021, 16:31)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Cacaia rusia tavarishi ivan
 • +5 (7 voturi)    
  clar AC a avut dreptate (Luni, 26 iulie 2021, 17:51)

  ..13 [utilizator]

  In ceea ce priveste reziliera AC a avut dreptate - are nevoie de imputernicirea CL care este parte in contract.

  Stau si ma intreb care sunt juristii si consilierii locali care au putut sa sustina aberatiile legate de faptul ca Primarul poate rezilia contractul.

  mai este insa un aspect despre care nu stiu decat in parte: s-au efectuate toate etapele pentru discutarea/rezolvarea pe cale amiabila a diferendului dintre CL si societatea care are contractul de prestare servicii de salubritate?

  cert este ca in S1, pe o mare artera, intens circulata, pe partea dreapta nu era nici un fel de gunoi, dar pe partea cu Mega Image erau cosurile toate pline cu gunoi - se poate amenda aceasta firma? CUm poate o alta firma care era pe partea opusa sa mentina curatenia in preajma sa si Mega Image NU???

  Si de aceea imi pun la final urmatoare intrebare:
  cat de extinsa este reteaua mafiota in sectorul 1? se opreste ea la Burduja si prietenii lui din CL de la S1 sau trece pana la firme, persoane care beneficiau de anumite avantaje (ca nu pot sa cred ca sunt toti prosti chiar gratuit)?

  Astept cu mare interes raspunsul care cred ca o sa vina maine.

  Intre timp sanatate si robustete!

  PS
  mare rusinica sa te invete frantuzoiaca asta, este adevarat cu studii in USA, care sunt legile in RO, dar asta este...
 • +3 (7 voturi)    
  Romprest (Luni, 26 iulie 2021, 18:29)

  yol [utilizator]

  Este firma sustinuta de servicii si de esentiali din min de interne. Si-au batut de toti cetatenii sect 1.
  De unde credeti ca au atat suport in media!
  Daca esti din sect 1 n-ai cum sa nu o apreciezi pe clotilde, daca esti din afumati sau videle e foarte probabil sa crezi ca ghita, varanul, gusa ( fost actionar romprest) sunt oameni de bine.
  Antivaccin, antiue, antiusr, prorusia, prososoaca si chiar fani romprest. Hai ba ca va vedeti din luna!
  Nu traiti nici unul in sectorul 1, altfel trebuie sa fii bolnav psihic sa te inflamezi ca in sfarsit iti ridica cineva gunoiul in miezul verii.
 • -1 (5 voturi)    
  Frantuzoaica fosta consultant Bechtel! (Luni, 26 iulie 2021, 21:00)

  mike123 [utilizator]

  Si asta spune totul!
  • 0 (0 voturi)    
   Iar mama lui Dan Sova jurista la Bechtel. (Marţi, 27 iulie 2021, 17:23)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   De-aia nu s-a mai gasit contractul la Ministerul Transporturilor. Doar nu era sa-si tradeze mama...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by