Alegerile pentru conducerea PNL Timişoara vor fi reluate, în 31 iulie, iar Raul Ambruş s-a înscris din nou pentru funcţia de preşedinte, după ce la conferinţa de alegeri din 3 iulie a avut loc un scandal între taberele celor doi candidaţi, din cauza delegaţilor prezenţi, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Raul Ambruş s-a înscris astăzi în competiţia pentru preşedinte al organizaţiei PNL Timişoara recunoscând activitatea Biroului Politic Local pe care l-a contestat în repetate rânduri. Raul Ambruş a renunţat la biroul său politic nestatutar şi şi-a depus candidatura pentru şefia organizaţiei PNL Timişoara. Autoproclamat preşedinte al PNL Timişoara, acesta a lăsat deoparte pretenţiile nelegitime la conducerea organizaţiei şi a acceptat că voinţa unui grup restrâns de persoane nu poate trece peste prevederile statutare”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al PNL Timiş.

Alături de Raul Ambruş, pentru fucţia de preşedinte s-au mai înscris alţi 6 candidaţi: Claudiu Chira, Mariş Daniela, Munteanu Adina, Pîrva Cantemir, Neşcu Ioan Viorel, Stoica Dan Alexandru.

Toate candidaturile depuse vor fi analizate în cadrul procesului de organizare a alegerilor care vor avea loc în 31 iulie 2021.

Sâmbătă, 24 iulie, este termen limită pentru înscrierea în competiţia alegerilor de la PNL Timişoara.

Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid. De asemenea, a anunţat că va contesta alegerea lui Ambrus în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, la Comisia de Arbitraj a PNL.

La nivelul organizaţiei PNL Timişoara a fost numit un Birou Politic Interimar care are sarcina de a reface baza de date cu membrii.

Totodată, în cadrul şedinţei BPJ interimar a PNL Timiş s-a stabilit data alegerilor pentru PNL Timişoara – 31 iulie, respectiv pentru PNL Timiş – 7 august.

Ulterior BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membri care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021. Membrii propuşi pentru a fi suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş.