Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că demisia unui consilier din Guvern este o decizie care aparţine echipei din care acesta face parte. El a fost rugat să comenteze demisia Mioarei Costin din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, ca urmare a scandalului legat de documentul cu antetul Guvernului care viza strategia de campanie a premierului Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aici, nu sunt, din punctul meu de vedere, foarte multe lucruri de comentat, este echipa premierului, deciziile îi aparţin, chiar n-am nimic de comentat. N-aveam nicio informaţie despre respectivul document, nu-mi exprim păreri", a precizat Barna, la ieşirea din sediul Guvernului, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este necesar ca instituţiile statului să se sesizeze în condiţiile în care respectivul consilier a transmis un document către PNL, copreşedintele USR PLUS a răspuns: "Este un subiect asupra căruia premierul a răspuns în conferinţa de presă, un subiect care priveşte echipa sau persoane din fosta echipă de comunicare. Nu am alte date suplimentare din cadrul Guvernului, acel document nu a ajuns la mine".

Premierul Florin Cîţu, întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, despre documentul transmis de consilierul de la Guvern în vederea promovării imaginii sale în campania pentru şefia PNL, folosindu-se resurse publice, a replicat: "Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (...) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment".

Consilierul premierului Cîțu, jurnalista Mioara Costin, a demisionat în urma scandalului referitor la o presupusă utilizare „ilegală” a resurselor umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului pentru şefia PNL.

Potrivit Monitorul Oficial nr. 0723 din 22 Iulie 2021 ”eliberarea doamnei Mioara Costin a avut loc la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în decizia premierului Cîțu.