PNL Prahova a prezentat, la începutul conferinţei de alegeri, un videoclip în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care conduce filiala judeţeană, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv sub acuzaţia că a influenţat fraudarea alegerilor din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din localitate. Mesajul videoclipului: ”Am învins!”.

Iulian DumitrescuFoto: Agerpres

Marţi are loc, la Ploieşti, conferinţa de alegeri a PNL Prahova, la care participă şi preşedintele partidului, Ludovic Orban.

La începutul conferinţei judeţene, liberalii prahoveni au urmărit un videoclip în care preşedintele filialei judeţene, Iulian Dumitrescu, candidat pentru încă un mandat la şefia PNL Prahova, apare alături de primarii liberali din judeţ, relatează News.ro.

În timpul unei mici pauze pe care liberalii au făcut-o în scopuri organizatorice, preşedintele Iulian Dumitrescu a propus ca videoclipul să fie proiectat a doua oară, lucru care s-a şi întâmplat. Printre edilii care apar în clip se numără şi Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, care în prezent se află în arest preventiv într-un dosar de fraudă electorală a alegerilor locale din 27 septembrie 2020, fotografia în care apare alături de Iulian Dumitrescu fiind însoţită de mesajul „Am învins!”.

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, în urmă cu o săptămână, miercuri, prelungirea cu încă o lună a perioadei de arest preventiv pentru primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, inculpat, alături de alte 16 persoane, într-un dosar de fraudare a scrutinului din 27 septembrie 2020. El este cercetat pentru instigare la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată, au decis, miercuri, magistraţii Tribunalului Prahova.

În acelaşi dosar, o altă inculpată este în continuare arestată preventiv, în timp ce ceilalţi 15 inculpaţi au fost scoşi din arest şi plasaţi în arest la domiciliu. Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar sunt angajaţi ai administraţiei locale din Ciorani.

Din echipa propusă de Iulian Dumitrescu pentru conducerea PNL Prahova fac parte Roberta Anastase şi George Ionescu în calitate de prim-vicepreşedinţi. Parlamentarii sunt membri de drept ca vicepreşedinţi ai organizaţiei, iar printre aceştia se numără deputatul Mircea Roşca Mircea Roşca, fost deputat în legislatura 2012-2016, a candidat din nou pe un loc eligibil pe lista PNL Prahova şi a primit un nou mandat de parlamentar în urma alegerilor din 6 decembrie.

Roşca a fost condamnat într-un dosar de corupţie, sentinţa în primă instanţă, dictată de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, pedeapsă la care se adaugă un termen de încercare de 5 ani. Roşca a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015. În octombrie 2019, în baza deciziei CCR referitoare la neconstituirea de către Instanţa supremă a completurilor specializate pentru judecarea infracţiunilor de corupţie, apelul lui Roşca a fost admis, stabilindu-se ca procesul să se judece de la zero.

CCR a admis în iulie 2019 sesizarea lui Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor, privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Videoclipul începe la minutul 6.07.