Primarul Clujului, Emil Boc, comentează momentul de la conferința PNL Cluj când actualul lider al partidului, Ludovic Orban, a fost lăsat singur, pe un rând de scaune, în timp ce contracandidatull său Florin Cîțu a urcat pe scenă cu peste 30 de lideri de filiale. "În PNL acum, exact ca la o echipă puternică de fotbal din Liga Campionilor, pentru a-ţi alege căpitanul, la antrenament se împarte în două subechipe şi fiecare arată ce are mai bun", spune Boc, cel care deschide lista susținătorilor premierului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Emil Boc susține că această competiţie pentru șefia PNL nu este împotriva preşedintelui actual, ci este "pentru viitorul partidului", iar Florin Cîţu şi-a prezentat la Cluj o echipă cu mai mult de jumătate din preşedinţii de filiale şi cu mulţi parlamentari.

  • "Această competiţie din partid nu este una împotriva nici a preşedintelui actual al partidului, este una pentru viitorul partidului. În PNL acum, exact ca la o echipă puternică de fotbal din Liga Campionilor, pentru a-ţi alege căpitanul, la antrenament se împarte în două subechipe şi fiecare arată ce are mai bun.
  • Premierul Cîţu şi-a prezentat o echipă la Cluj cu mai mult de jumătate din preşedinţii de filiale, cu foarte mulţi parlamentari, miniştri, care sunt în echipa domniei sale, într-o echipă pentru PNL pentru că noi în echipă suntem toţi în PNL, în afară avem adversarul politic care este în speţă PSD-ul.
  • În interiorul PNL nu avem adversari, nu avem inamici, avem colegi care, pentru a ne alege căpitanul, evident suntem în două echipe şi ne exersăm ca în final în septembrie să dăm cea mai bună echipă de Liga Campionilor din punct de vedere politic pentru România”, a declarat Emil Boc, luni, la Antena 3, conform News.ro.

El a mai spus că "războaiele interne din PNL trebuie să ajungă la capăt, pentru că dacă nu se va pune capat războaielor, aceste războaie vor pune capăt victoriei PNL în 2024.

  • "Sper că s-a înţeles acest mesaj şi sper ca până în 25 septembrie oamenii să rămână echilibraţi în PNL, avem preferinţe politice cum este firesc într-un partid democratic. (...) Eu privesc această bătălie, care astăzi este clar în favoarea ca direcţie, ca evoluţie, creşte de la zi la zi în favoarea premierului, dar votul decisiv îl vor avea delegaţii la Congres în 25 septembrie”, a adăugat Emil Boc.

Premierul Florin Cîțu a dat duminică un puternic semnal în PNL, făcând o demonstrație de forță la conferința de alegeri a PNL Cluj, unde a chemat pe scenă peste 30 de lideri de filiale. În sală era și contracandidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, care a rămas singur pe rândul de scaune. "PNL este mult, mult, mult mai mare decât cei care au fost prezenţi pe scenă", a spus apoi actualul președinte al PNL.

CITEȘTE ȘI: Semnal de forță dat de Cîțu în PNL: Pe scenă cu peste 30 de lideri de filiale / Orban, lăsat singur pe un rând de scaune: PNL este mult, mult mai mare