Ministrul de interne, liberalul Lucian Bode, a afirmat luni că ideea avansată de Rareș Bogdan de înființare a unui minister al afacerilor interne și transporturilor a fost o glumă și o tratează ca atare. El a mai spus că nu crede că cineva a plecat după această ”fentă”, adăugând că MAI este o instituție fundamentală în arhitectura statului.

Lucian BodeFoto: captura B1 TV

”Eram pe scenă. A fost o glumă, într-un moment din weekend când noi ne alegeam conducerea PNL Sălaj. MAI este o instituție fundamentală în arhitectura statului. A fost o glumă și o tratez ca atare”, a declarat Bode, răspunzând unei întrebări adresate de un jurnalist.

Bode a mai spus că MAI are nevoie de reformă, iar procesul a fost deja demarat, însă o dezbatere despre o comasare nu își are rostul.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a susținut că poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne, „adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”, care să fie condus de către actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor. ”Nu pentru că cei de acum nu fac lucruri bune - Doamne fereşte! - ci pentru că Lucian a făcut lucruri grozave acolo şi, în acel an şi două luni de zile cât a condus ministerul, au rămas nişte proiecte grozave pe care se construieşte acum dezvoltarea României”, a explicat Rareş Bogdan ideea.