Senatorul USR PLUS Cristi Berea reacționează după declarațiile lui Rareș Bogdan și spune că unii lideri liberali din tabăra Cîţu "se dau zmei" în faţa propriilor membrilor de partid şi îi atacă pe miniştrii USR-PLUS, iar asta riscă să afecteze grav actul guvernării. "Dar dacă totuşi nu reuşesc să ţină tensiunile în frâu, atunci în PNL ar trebui emis cod galben pentru declaraţii aiuritoare la adresa USR PLUS, cu termen de valabilitate până la congresul din septembrie", afirmă el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristi Berea a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că în PNL se înmulţesc declaraţiile critice la adresa unor miniştri USR PLUS și că este greu de înţeles o astfel de atitudine, în condiţiile în care mare parte din aceste afirmaţii vin din partea susţinătorilor premierului Florin Cîţu.

  • ”Unii lideri liberali se dau zmei când se duc prin judeţe şi îi atacă pe miniştrii USR PLUS. Pentru unii din PNL duşmanul e din păcate în interiorul coaliţiei guvernamentale, şi nu în afară.
  • Am văzut mai întâi afirmaţiile critice făcute de Rareş Bogdan la adresa ministrului Cristian Ghinea şi am crezut că este un simplu accident.
  • La scurt timp am auzit o altă idee, tot marca Rareş Bogdan, privind înfiinţarea unui minister al Transporturilor Interne, condus de Lucian Bode. Cu alte cuvinte, hai să-l izgonim pe Cătălin Drulă de la Transporturi, omul care a început să mişte marile lucrări de infrastructură. Aceste afirmaţii vin partea susţinătorilor premierului şi e cu atât mai greu de înţeles o asemenea atitudine”, afirmă senatorul USR PLUS Cristi Berea, conform News.ro.

El mai spune că tensiunea este maximă în PNL şi că poate înţelege acest lucru, dar că astfel de afirmaţii riscă să afecteze grav actul guvernării: ”Scandalul intern de la liberali nu trebuie exportat în guvern. Dar dacă totuşi nu reuşesc să ţină tensiunile în frâu, atunci în PNL ar trebui emis cod galben pentru declaraţii aiuritoare la adresa USR PLUS, cu termen de valabilitate până la congresul din septembrie”.

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat, sâmbătă, în conferinţa de alegeri a PNL Bihor, faptul că PNL nu deţine portofoliul Fondurilor Europene, el susținând că cel mai bun titular pentru funcţia de ministru ar fi fost Marcel Boloş, predecesorul lui Cristian Ghinea. "Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene (...) vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”, a afirmat Bogdan.

Tot sâmbătă, Rareş Bogdan a spus la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj că poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne, ”adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”, care să fie condus de către actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor.

CITEȘTE ȘI: