Primarul Bistriţei, Ioan Turc, preşedinte al filialei municipale a PNL, şi-a exprimat în mod deschis susţinerea faţă de Ludovic Orbanîn competiția pentru șefia partidului, el argumentând că "liderii nu trebuie schimbaţi pe relative criterii de oportunitate pentru că dacă doar oportunitatea relativă este criteriul, atunci ne asumăm condiţia unui telefon mobil, a unei râşniţe de cafea sau a unei maşini de spălat”.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt aici în calitate de susţinător al preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Eu cred că atunci când pretinzi şi ceri statutul de lider al unui partid atât de mare cum este PNL, dincolo de latura obiectivă, care înseamnă doctrină, care înseamnă management politic, e nevoie şi de o foarte bună cunoaştere a partidului, a oamenilor din partid. Cine cunoaşte mai bine astăzi decât Ludovic Orban Partidul Naţional Liberal? Îi cunoaşte pe nume pe sute de membri ai PNL”, le-a transmis Ioan Turc colegilor din PNL Maramureş, la conferinţa internă de alegeri a acestei filialei.

Liderul PNL Bistriţa Năsăud a adus şi argumente în favoarea deciziei sale.

"Nu am fost în echipa lui Ludovic Orban în 2017, dar m-a convins şi de aceea are tot respectul meu şi al colegilor mei din filiala judeţeană Bistriţa Năsăud. Mai cred că liderii nu trebuie schimbaţi pe relative criterii de oportunitate pentru că dacă doar oportunitatea relativă este criteriul, atunci ne asumăm condiţia unui telefon mobil, a unei râşniţe de cafea sau a unei maşini de spălat. Or, totuşi, suntem oameni, avem nevoie de o cultură puternică ]n PNL, cultură care presupune inclusiv respectul pentru liderii noştri”, a adăugat Ioan Turc, citat de News.ro.