Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, nu crede că este o prioritate pentru Liviu Dragnea revenirea în politică. "Alţii poate mai visează la revenirea lui şi cred că este normal acest lucru, dar în politică este nevoie de două voinţe pentru a face politica adevărată – e dorinţa individuală de a face ceva şi e dorinţa electoratului de a te urma. Nu şi-a exprimat încă voinţa de a face politică, dar dincolo de acestea, eu cred că oricine are dreptul la reabilitare”, a susținut Dîncu, întrebat despre o eventuală revenire a lui Dragnea în PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă bucur pentru Liviu Dragnea şi pentru familia lui. Sper că s-a încheiat pentru el acest calvar. Sper să îşi poată reîncepe viaţa normală. Ştiu bine, pentru că am fost prieten cu el, că aspira tot timpul la revenirea la normalitate. Înţeleg că are şi probleme de sănătate. Sper să îşi revină foarte repede şi apoi va alege singur drumul pe care îl va urma. Deocamdată cred că are dreptul la linişte şi la respectul vieţii private”, a afirmat Vasile Dîncu, joi la Digi 24, potrivit News.ro.

Întrebat dacă se va întâlni cu Liviu Dragnea, Dîncu a răspuns: "Nu m-am întâlnit cu Liviu Dragnea în această perioadă. Declaraţiile lui eu le-am înţeles mai bine decât au vrut să le pună unii reporteri din undă. Există sigur întrebarea aceasta – dacă va mai face politică. Eu nu cred că, în acest moment, asta este o prioritate pentru el. E adevărat el a promovat mulţi oameni în politică. Mulţi l-au părăsit foarte repede, garda lui pretoriană. Alţii poate mai visează la revenirea lui şi cred că este normal acest lucru, dar în politică este nevoie de două voinţe pentru a face politica adevărată – e dorinţa individuală de a face ceva şi e dorinţa electoratului de a te urma. Nu şi-a exprimat încă voinţa de a face politică, dar dincolo de acestea, eu cred că oricine are dreptul la reabilitare. Dacă justiţia a stabilit că un om şi-a ispăşit pedeapsa şi va trece şi o perioadă în care se reabilitează, fiind lipsit de drepturi civile, eu nu cred că noi suntem deasupra justiţiei şi să stabilim altceva”.

Chestionat despre o modificare a statului PSD pentru a îi permite lui Liviu Dragnea să revină ca membru de partid, Vasile Dîncu a replicat: "Nu cred că trebuie modificat statutul pentru asta. E adevărat, statutul spune că dacă a fost condamnat şi nu este reabilitat, odată cu reabilitarea unui om când devine liber, atunci nu cred că mai există nici în statutul nostru această chestiune. O să studiem statutul. Nu cred că trebuie schimbat statutul pentru asta pentru că prima dată trebuie să vedem ce îşi doreşte Liviu Dragnea. Şi eu, aşa cum îl cunosc după ani de zile, eu cred că îşi doreşte multă linişte acum. Nu cred că va sări repede în barca politicii. Cred că se bucură de linişte şi familie şi după aceea va vedea el ce va face”.

Liviu Dragnea a ieșit din Penitenciarul Rahova joi după-amiază, după 2 ani și 2 luni de detenție, din condamnarea de 3 ani și jumătate.

Liviu Dragnea a lansat un atac dur la adresa PSD, în prima sa declarație publică după eliberarea condiționată, susținând că s-a transformat într-un "partid de operetă, condus de oameni lași".