Ministrul Muncii Raluca Turcan a mărturisit, pe Facebook, că a fost martoră la incidentul în care a fost implicat un elicopter american Black Hawk, aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Demnitarul liberal a spus că a asistat la momentul în care forțele MAI au degajat piața ”într-un mod prompt, profesionist”.

Raluca TurcanFoto: Facebook

”Felicitări forțelor MAI care astăzi au gestionat în timp real o situație dificilă care putea duce la o catastrofă. Am fost martora momentului când personalul MAI a degajat piața Charles de Gaulle într-un mod prompt și profesionist. Felicitări pentru intervenția extraordinară!!!”, a scris Turcan, pe Facebook.

Un elicopter aparținând Armatei americane a aterizat forțat joi în nordul Capitalei, în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle, unde a doborât doi stâlpi de iluminat. Elicopterul Black Hawk era în survol alături de alte cinci astfel de elicoptere, a pierdut din altitudine brusc și a aterizat forțat în rondul de pe bulevardul Aviatorilor, chiar în sensul giratoriu.

Elicopterele executau un zbor de repetiție pentru parada aeriană din 20 iulie de Ziua Aviației. Elicopterul american a doborât doi stâlpi de iluminat de pe bulevardul Aviatorilor. În urma incidentului nu au existat victime. La fața locului se află mai multe echipaje de Poliție, ISU, Ambulanță.

Elicopterul Armatei americane făcea un exercițiu de antrenament.