​​Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova și Maiei Sandu pentru victoria din alegerile de duminică.

Maia Sandu si Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări @sandumaiamd pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, a scris Iohannis pe Twitter.

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi. Scorul este cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din R. Moldova.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare. Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.