Liderul USR-PLUS Dan Barna a comentat vineri, referitor la revocarea ministrului de Finanțe Alexandru Nazare, că este un subiect care îi privește exclusiv pe liberali, adăugând că nu există niciun fel de discuție cu premierul Florin Cîțu privind remanierea unor miniștri USR-PLUS.

Dan Barna si Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Barna a mai spus că premierul l-a anunțat înainte că urmează să-l schimbe pe ministrul liberal al finanțelor.

”Știam că există probleme de comunicare. Premierul ne-a informat dinainte. (...) Este un subiect intern al PNL, din punctul nostru de vedere”, a declarat Barna.

Formal, la nivelul coaliției, nu este demarat procesul de evaluare a miniștrilor și nu există subiectul remanierii în discuția cu premierul, a insistat Barna întrebat în legătură cu specualțiile privind remanierea unor miniștri USR-PLUS.

Barna a mai spus că nu există ”o listă neagră sau ceva”, ci doar un protocol al coaliției și un guvern care face toate eforturile pentru a asigura buna guvernare.

El a sugerat că decizia lui Cîțu ar avea legătură cu campania internă a PNL în vederea congresului din septembrie. ”Sperăm că din septembrie, după ce se termină campania în PNL și cea mai discretă din USR-PLUS, să facem reformele”.