​​​Premierul Florin Cîțu a susținut marți, la moțiunea de cenzură, că guvernul pe care îl conduce este unul performant, aducând ca argument faptul că „alimentele sunt ieftine”, românii consumă mai mult și „sunt mai fericiți”.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi. Institutul Naţional de Statistică a anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar, şi mai important şi foarte mare atenţie - datele INS au arătat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%", a spus Cîțu invocând și datele Eurostat.

El a precizat totodată că actualul guvern a alocat sume record pentru investiţii, la nivelul ultimilor zece ani, şi că această sumă ar fi cu 3,9 miliarde de lei mai mare decât în 2020 şi cu 7,3 miliarde de lei mai mare decât în 2019.

"Am alocat la buget cea mai mare sumă din ultimii 10 ani: 61,4 miliarde de lei sau 5,5% din PIB, cum vreţi. Şi tot aşa continuăm. Sunt sume record, iar diferenţa clară faţă de PSD este că noi aceşti bani nu doar îi alocăm în buget, îi şi investim, iar la fiecare rectificare bugetară nu îi tăiem, cum îi tăiaţi dumneavoastră ca să ajungă banii baronilor PSD, îi continuăm cu investiţii. Cifre, domnilor: în 2021, faţă de 2020, investiţiile în economie deja după cinci luni de zile sunt mai mari cu 3,9 miliarde de lei, aproape un miliard de euro, deja. Faţă de 2019, când dumneavoastră eraţi la guvernare, 7,3 miliarde de lei, deja, investiţii", a spus Cîţu, în plenul reunit al Parlamentului.