Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, când a fost întrebat cum este mai bine - cu președintele PNL premier sau cu premierul președinte PNL, că ”așa cum este acum este foarte bine”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”Eu cred că așa cum este acum este foarte bine, pentru că așa a decis coaliția prin vot”, a spus șeful statului, care a răspuns la câteva întrebări după întrevederea avută cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.

Întrebat de un alt jurnalist cu cine ține mai degrabă în cursa pentru șefia PNL, Iohannis a răspuns: ”Mai degrabă cine va câștiga alegerile”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, duminică, „că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”, după ce un senator liberal și-a argumentat susținerea pentru Florin Cîţu la şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.

Actualul lider al liberalilor, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu sunt în competiție pentru șefia PNL, viitorul președinte urmând să fie decis la congresul partidului din 25 septembrie.