Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, duminică, că „că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”, după ce un senator liberal și-a argumentat susținerea pentru Florin Cîţu la şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

”De ce Florin Cîţu? Pentru că eu cred că e un om ajuns la maturitate, un om cu o pregătire profesională de excepţie, făcută în Statele Unite, dar cel mai important argument, eu cred că primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului. În Guvern, pe lângă decizii administrative, se iau şi decizii politice şi astfel ne mărim şansele să câştigăm alegerile din 2024”, a afirmat senatorul Eugen Ţapu Nazare duminică, în conferinţa de presă la care a participat alături de Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Orban a ținut să îl contrazică, spunând că este o diferență.

„Nu suntem într-o contradicţie foarte mare. Există, în schimb, o diferenţă. Domnul Ţapu spune că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva: Ccă cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier. E o diferenţă fundamentală”, a replicat Orban.

În acelaşi context, primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a explicat că a decis să-l susţină pe Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL pe considerentul că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului.