Liderul PNL, Ludovic Orban, spune, despre posibilitatea ca Florin Cîțu să fie ales președinte al PNL, că, "probabil", premierul este acum în "faza în care trebuie să se convingă pe sine".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "<>, trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să îi convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins şi probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii", a spus Orban, vineri, întrebat dacă premierul Forin Cîţu este sigur pe victoria în alegerile din PNL.

Orban mai susține că pentru el a fost o surpriză candidatura premierului Cîţu la şefia partidului.

  • "Nu, n-am încercat (să-l convingă să renunţe n-r). Noi am avut o discuţie la instalarea Guvernului. A fost surpriză pentru mine că şi-a anunţat candidatura, chiar a fost o surpriză, dar n-am încercat să-l conving să-şi retragă, pentru că în politică trebuie să fii serios. Dacă anunţi că îţi depui candidatura, trebui să fii consecvent.
  • Dacă acum îşi anunţă candidatura şi mâine îşi retrage candidatura, poate fi privit ca neserios în acest demers. Demersul de a candida la cea mai înaltă funcţie din PNL e un demers foarte profund, foarte serios, foarte responsabil, cu care nu poţi să te joci. Din cauza asta nu i-am cerut să se retragă", a răspuns Orban atunci când a fost întrebat dacă a încercat să-l convingă pe premierul Cîţu să renunţe la candidatură.