​​Senator PNL, premierul Florin Cîțu s-a declarat „foarte supărat” după votul care scoate educația sexuală din școli, declarând chiar că ar fi votat altfel decât colegii săi liberali. Cu toate acestea, lista cu votul înregistrat la Senat arată că, inclusiv el, a votat pentru respingerea cererii de reexaminare a președintelui Iohannis care ceruse reintroducerea orelor de educație sexuală.

Florin Citu Foto: Captura video

Plenul Senatului a respins marți cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se înlocuiește sintagma „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a votat în favoarea formei legii contestate de președinte, care prevede de asemenea necesitatea acordului scris al părinților pentru ca elevii să poată studia această disciplină.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară că, în urma votului pentru scoaterea educației sexuale din școli, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va introduce de anul viitor un modul obligatoriu care se va numi educație pentru viață. Totodată, premierul a spus că este supărat pentru votul din Senat al colegilor PNL și că el ar fi votat altfel. Cîmpeanu a anunțat anterior că educația sexuală va fi integrată în acest modul.

Redăm dialogul dintre moderatoarea TVR și premier:

Rep.: Să înțeleg că dumneavoastră ca senator ați fi votat altfel decât colegii dumneavoastră?

Florin Cîțu: Da, aș fi votat altfel.

Explicațiile premierului de la minutul 43:55