Tema numirii directorilor Televiziunii Române și Radioului Public va fi abordată marți seară în coaliția de guvernare și sunt două variante luate în calcul, afirmă liderul USR, Dan Barna. Reamintim că CCR a decis că numirile făcute de coaliția de guvernare la Televiziunea Română și Radioul Public sunt neconstituționale.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Vom vedea în această seară, vom discuta la coaliţie: fie mergem pe legislaţia actuală, fie încercăm o accelerare la nivelul Parlamentului a adoptării noului proiect de lege despre care am vorbit de altfel mai mult în spaţiul public.
  • În această seară vom discuta în coaliţie care va fi abordarea pe calendarul decizional referitor la conducerea radioului şi televiziunii, respectiv fie modificăm legea, încercăm să ne încadrăm până la finalul sesiunii. În momentul de faţă, avem această conducere interimară asupra căreia vom lua nişte decizii în această seară”, a spus Dan Barna, marţi la Parlament.

Întrebat ce variantă ar prefera USR-PLUS, Barna a afirmat că trebuie să fie făcută o analiză a opţiunilor legale şi nu a exclus să existe o sesiune extraordinară a Parlamentului.

  • "Asta depinde dacă avem sau nu spaţiu procedural, pe zile, pentru adoptarea noii legi şi noua numire. Eventual cu o sesiune extraordinară. O să vedem în această seară. Nu e o chestiune de preferinţe. Este o chestiune de analizat opţiunile legale posibile”, a adăugat Dan Barna.

Noul proiect de lege la care face referire Barna, convenit în coaliție, vizează modificarea Legii de funcţionare a SRTv şi SRR astfel încât funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie să fie separată de cea de director general.

Curtea Constituţională a admis joia trecută, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR și a decis că acestea sunt neconstituţionale.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, în plenul reunit din 11 mai, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune şi a lui Liviu Popescu în postul de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru un interval de şase luni.